Skip to main content
etusivu

12 vinkkiä unelmakeittiösi suunnitteluun

Tummanharmaat Hettich Avantech You -vetolaatikot Unique Home -keittiössä.

Toimivan keittiökokonaisuuden suunnittelussa tarvitaan sekä tilan tajua että tilannetajua. Siksi lähestymme jokaista asiakasprojektia yksilöllisesti, emmekä tarjoa kaikille samanlaisia ratkaisuja. Onnistuneessa lopputuloksessa on huomoitu sekä kalustettava tila että asukkaiden tarpeet ja käyttötottumukset. 

Sinun ei tarvitse tietää keittiön remontoimisesta etukäteen kaikkea mahdollista. Riittää, kun saavut suunnittelutapaamiseen pohjapiirroksen tai suuntaa-antavien mittojen kanssa. Kalustemyyjämme osaa kysyä oikeat kysymykset ja johdatella projektia vastaustesi perusteella oikeaan suuntaan. On silti hyödyllistä pohtia etukäteen vähän muutakin kuin tulevan keittiösi väriä. Visuaalisuus on tietysti tärkeää, mutta arjen sujuvuuden kannalta olennaista on huomioida myös kalustuksen toiminnallisuus. Listasimme 12 kohtaa, joita seuraamalla astelet kohti unelmakeittiötäsi. Jatketaan yksityiskohtien hiomista yhdessä suunnittelutapaamisessa!

Unique Homen liukuva aamiaistaso ja puinen Ta'Or Box -sisälaatikko keittiön kaapissa.

1. Talouden koko

Montako teitä parhaimmillaan tai pahimmillaan hääräilee keittiössä samanaikaisesti? On eri asia suunnitella toimintoja yhdelle kokille kuin päivittäin yhdessä ruokaa laittavalle perheelle.

2. Työskentelytila

Oletko ahkera leipuri? Työtasoa on harvemmin liikaa, mutta varsin monilla sitä on liian vähän. Jos karsit tasotilan minimiin, et luultavasti leivo joulupipareita ainakaan omassa keittiössäsi. Joskus arvokkaat lisäsentit voivat löytyä leveyden sijaan syvyyssuunnasta. Valmistamme kalusterunkoja sekä vakio- että erikoismitoilla. Ylisyvillä rungoilla myös tasojen pinta-ala kasvaa.

Ylisyvänä toteutettu mittatilaussaareke keittiön ja olohuoneen välillä.

3. Säilytysmieltymykset

Haluatko kaiken mahdollisen piiloon vai käyttötavarat nätisti esille? Erilaiset avohyllyköt ja kalusteiden kiinteät avo-osat ovat olleet pitkään suosittuja. Kauniit astiat ilahduttavat silmää, mutta pölykammoisille avosäilytys ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto. Minimalistin kodissa toimii kenties aamiaiskaappi, jota toteutamme eri mitoin ja monella eri mekanismilla. Se kätkee tyypillisesti sisälleen keittiön pienlaitteet ja auttaa työtasoja pysymään siisteinä.

Kiinteä avo-osa vihreän Unique Home -keittiön saarekkeessa. Kolo on verhoiltu valkaistulla koivuviilulla.

Yläkaapittomuus keventää keittiön ilmettä, mutta samalla sen vähentää säilytystilaa. Kompromissina saattaa toimiva ilmava lasivitriini, jossa kauneimmat kipot ja kupit pääsevät keittiösi paraatipaikalle. Erilaisten lasielementtien käyttö kodeissa on muutenkin hyvin ajankohtaista.

Yläkaapiston korvaava lasivitriini tarjoaa paraatipaikan kauneimmille astioille ja keventää samalla keittiön ilmettä.

4. Siivousinto

Jos et jaksa kulkea koko ajan rätti kädessä mutta et myöskään kestä sormenjälkiä pinnoissa, mainitse asiasta keittiösuunnittelijalle. Materiaaleja on nykyään tarjolla valtavasti. Osa niistä on käyttäjälle huolettomia, osa vaatii enemmän hoitoa ja puunausta.

5. Keräilijä vai konmarittaja?

Joissakin perheissä astiasäilytykseen riittää muutama vetolaatikko, kun taas toisissa talouksissa mikään määrä kaappitilaa ei tunnu olevan tarpeeksi. Mieti etukäteen, mitä haluat säilyttää ja missä. Näin vältyt myöhemmin ”mikään ei mahdu mihinkään” -yllätyksiltä. Erilaiset mekanismit nostavat kalustekokonaisuuden hintaa, mutta samalla ne lisäävät toiminnallisuutta ja helpottavat kaiken käytettävissä olevan tilan hyödyntämistä. Perinteisiin hyllykaappeihin verrattuna laatikot ovat täyttöasteeltaan parempia, ja niiden koko sisällön saa vedettyä helposti näkösälle ilman penkomista.

Tumma aterinlokerikko kuparisin yksityiskohdin sopii yhteen antrasiitinharmaiden Hettich Avantech You -laatikoiden kanssa.

6. Jätelajittelu

Kuinka perusteellisesti lajittelet? Paljonko esimerkiksi kartonkia, muovia tai lasia kertyy? Nämä tiedot vaikuttavat oleellisesti jäteastioiden määrään, kokoon ja sijoitteluun.

Jätevaunu biojäteastialla on yksi valikoimissamme olevista tuotteista.

7. Valaistus

Hämyvalaistus on ehkä tunnelmallinen, mutta kokkaaja ei pärjää ilman häikäisemätöntä kohdevaloa. Keittiössä on hyvä olla teholtaan ja laadultaan erilaisia valonlähteitä. Varsinkin herkkäsilmäisten kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, miten valo heijastuu erilaisilta pinnoilta. Tarjoamme erilaisia led-tuotteita kalustekokonaisuuksiin.

Keittiön välitilan valaiseminen onnistuu valikoimissamme olevin led-tuottein.

8. Tiskaus ja kuivaus

Likaisia astioita ei pääse karkuun muuten kuin syömällä aina ulkona. Siksi keittiöremontoijan on syytä miettiä, miten kipponsa ja kupponsa yleensä puhdistaa. Jos tiskaat tunnollisesti käsin, saatat tarvita keittiöösi kaksi allasta ja astiankuivauskaapin. Moni pesee nykyään itse korkeintaan paistinpannut ja kattilat. Tällöin yksi allas riittää, ja kuivausritilän vaatima tila säästyy muulle säilytykselle. Astianpesukoneita sen sijaan saa mielellään olla vaikka kaksi rinnakkain.

9. Ergonomia

Sijaitsevatko liesi, vesipiste ja kylmälaite toisiinsa nähden toimivasti? Jaksatko kyykkiä lattiatasossa täyttämässä tai tyhjentämässä astianpesukonetta, vai onko selällesi ystävällisempää sijoittaa kone ylemmäs? Jos perheen ykköskokki on kaksimetrinen, sekin on syytä ottaa huomioon keittiötoimintojen sijoittelussa ja kenties jopa työtason korkeudessa. Vakiomitat eivät automaattisesti ole kaikille ne parhaat.

Kalusteoven taakse integroitu astianpesukone harmaassa Unique Home -keittiössä. Työtaso on massiivipuuta.

10. Saareke

Saareke tai niemeke on monen remontoijan toivelistalla, mutta mahtuuko sellainen oikeasti keittiöösi järkevästi? Ympärille tulee jäädä myös riittävästi tilaa toimia, liikkua ja availla ovia.

Sammaleenvihreä Unique Home -saarekekeittiö lapsiperheen uudessa CLT-talossa. Saarekkeen ääressä kokataan induktiotasolla, johon on integroitu liesituuletin.

11. Jaksatko itse?

Jos haluat remontoida ja asentaa kalusteesi itse, kunnioitamme päätöstäsi. Mikäli et kuitenkaan ole ihan varma taidoistasi, suosittelemme tilaamaan asennuksen samasta yrityksestä kuin kalusteet. Ammattilaiset hoitavat homman puolestasi näppärästi ja hyväntuulisesti. Saatat säästää ajan ja hermojesi lisäksi lopulta myös rahaa, kun tilaat koko urakan keskitetysti yhdestä osoitteesta.

12. Budjetti

Tiedäthän ne sisustuslehtien ”pihistä vs. panosta” -kuvakollaasit, joissa luodaan sama tyyli eri budjeteilla? Materiaalivalinnat vaikuttavat hintaan merkittävästi myös kiintokalusteissa. Jos esimerkiksi puun lämpö houkuttelee, mutta et ole valmis maksamaan viiluovista, samaa tunnelmaa luomme keittiöösi edullisemmin puupintaa jäljittelevillä mikrolaminaattiovilla. Kannustamme miettimään etukäteen, mitä vaadit materiaaleilta ja mitä olet kokonaisuudesta valmis maksamaan. Rohkeasti vaan budjettia pöytään, sillä vaihtoehtoja kyllä löytyy! Jos ei tee mieli tinkiä mistään, onneksi voit tehdä unelmista totta myös Unique Home -rahoituksella.

CLT-talon sammaleenvihreä keittiö saarekkeella.

Tervetuloa kotisi kokoisille ja taatusti kotimaisille kalustekaupoille paikalliseen perheyritykseen! Oman suunnitteluaikasi varaat numerosta (02) 880 0160 tai lähettämällä meille viestiä yhtedenottolomakkeen kautta. Ota askel kohti ainutlaatuista kotia!

Henkilökuntaa turkulaisessa Unique Home -keittiömyymälässä.