Skip to main content
Arkisto

Asuntomessuilla Mikkelissä

Elokuun alkajaisiksi matkustimme Mikkeliin katsastamaan vuoden 2017 asuntomessut. Saimaan rannalle oli noussut kolmisenkymmentä taloa kauniisiin järvimaisemiin. Eniten julkisuutta saaneiden kohteiden edessä kiemurteli pitkä jono, mutta onnistuimme väkijoukossa tallentaan kännykkäkameraamme muutamia kuvamaistiaisia messujen kiintokalusteratkaisuista.

Jos keittiötrendit pitäisi tiivistää pähkinänkuoreen, päällimmäisinä messuilta mieleen jäivät tummat sävyt, puu ja aamiaiskaapit. Joko kokonaan tai osittain mustat keittiöt olivat selvästi suositumpia kuin vaaleat kokonaisuudet. Luonnonmateriaaleja oli käytetty runsaasti sekä kalusteissa että muussa sisutuksessa. Moderni mummolahenki peiliovineen, lankavetimineen ja rottinkituoleineen on nyt voimissaan. Kooltaan keittiöt olivat pienehköjä, ja ylipäänsä uudisrakentamisessa neliöt ovat aiempaa maltillisempia. Kun tilaa ei ole liikoja, kalusteiden toimivuus ja tilankäytön tehostaminen nousevat suunnittelussa avainrooliin.

 

Keittiöt ovat nykyään lähes poikkeuksetta avoimesti olo- ja ruokailutilojen jatkeena. Toimintoja sijoitetaan paljon ovien taakse piiloon, mikä helpottaa pitämään keittiöiden yleisilmeen siistinä. Tähän tarpeeseen ovat ilmestyneet aamiaiskaapit, joita näkyi Mikkelissä vielä enemmän kuin vuosi sitten Seinäjoen messukodeissa. Povaamme pitkäaikaista trendiä! Aamiaiskaappi on yhä useamman keittiöremontoijan toivelistalla ja kuuluu erilaisina versioina tietenkin myös Unique Homen valikoimiin. Olemme toimittaneet aamiaiskaapin rungon sisään kääntyvillä ovilla esimerkiksi Pihkala -blogin Maijan upeaan keittiöön. Myymälästämme voit kysellä muitakin mekanismivaihtoehtoja.

Keittiöiden tapaan tumma sävymaailma ja luonnonmateriaalit näkyivät myös messukotien wc- ja kylpytiloissa. Sisustuksessa ja kalusteissa oli käytetty paljon marmoria, massiivipuuta sekä murrettuja sävyjä. Etenkin lapsiperheissä kylpytilojen aamuruuhkaa helpotetaan usein kahdella vierekkäisellä käsienpesualtaalla. Monessa messukodissa näkyi tason päälle sijoitettavia malja-altaita.

Toimiva vaatesäilytys on mahdollista toteuttaa monin eri tavoin avo- ja piiloelementtejä yhdistellen. Trendinä on jo pitkään ollut sijoittaa erillinen pukeutumistila makuuhuoneen yhteyteen. Walk-in-closetin vuoksi moni on jopa valmis nipistämään itse makuuhuoneen koosta. Vaatesäilytys varustellaan asukkaiden tarpeita vastaavaksi ja erotetaan makuuhuoneesta tyylikkäästi esimerkiksi tilanjako-ovella. Säilytysratkaisujen ideoiminen ja toteuttaminen on tuttua puuhaa tietenkin myös Unique Homelle. Putiikkimaiseen vaatehuoneeseen suosittelemme esimerkiksi keveää ja muunneltavaa säätöhyllyjärjestelmää. Tiesithän muuten, että voit heittää hyvästit kolisten sulkeutuville kaapinoville ja tilata meiltä liukuovesi hidastimilla? Silloinkin, kun vaihtoehtoja säilytysratkaisun sijoittamiselle tuntuu olevan minimaalisesti, taitava kalustesuunnittelija osaa nähdä mahdollisuudet. Hyödynnettävää säilytystilaa saattaa löytyä vaikka katonrajasta sängyn yläpuolelta.

Vaikka Unique Home ei ollut mukana messukohteiden kalustamisessa, näkyi Mikkelin kohteissa paljon edustuksessamme olevia tuotteita. Monia samoja altaita, hanoja, tasomateriaaleja, kodinkoneita tai vaikka nahkavetimiä voit kysellä myös meiltä. Mikäli remonttikuume iski, autamme mielellämme ideoiden jalostuksessa ja uuden kalustuksen toteutuksessa.

Annina Avoranta-Salminen