Asuntomessuilla

Matkustimme Seinäjoelle tutustumaan vuoden 2016 asuntomessuihin, joiden kohteissa oli esillä myös monien yhteistyökumppaniemme tuotteita. Mitään kovin mullistavaa emme Pruukinrannasta bonganneet, paljon kaunista ja toteuttamiskelpoista kylläkin. Messuilla onkin hyvä käydä inspiroitumassa ja katsastamassa tämän hetken trendit – sekä hankkimassa remonttikuume. Kokosimme kännykkäkuvasaaliista kalustekokonaisuuksiin keskittyvän messukatsauksen. Vastaavia ratkaisuja voit tilata tietenkin meiltä Unique Homesta.

Avokeittiöt saarekkeineen ovat tulleet jäädäkseen, eikä Pruukinrannassakaan juuri erilliskeittiöitä näkynyt. Selviä trendejä ovat nyt sileät mattapinnat sekä ehjät, jopa rakenteisiin upotetut kalusteseinät. Valkoinen väri on vuosi vuoden perään kalusteovissa se suosituin, mutta haastajan sille tarjoavat nyt sekä mattamusta että puuviilu. Kokovalkoisen aikakausi on selvästi väistynyt, ja nyt suositaan tunnelmallisempaa tyyliä. Useissa messukohteissa nähtiin modernia mummolatyyliä, johon kuuluvat esimerkiksi peiliovet ja lankavetimet. Varsin monessa messukeittiössä valintana oli silti vielä vähäeleinen vetimettömyys.

 

Keittiön yleisilme on helppo pitää siistinä, kun esimerkiksi kahvinkeittimen ja muut pienkoneet saa ovien taakse piiloon. Erilaiset aamiaiskaapit nauttivat nyt suurta suosiota, ja niitä näkyi monissa messukodeissa etenkin rungon sisään kääntyvillä ovimekanismeilla. Vastaavan ratkaisun olemme toimittaneet esimerkiksi Pihkala -blogin Maijan tulevaan keittiöön. Kulmaversiota puolestaan tarjoamme ulos liukuvalla tarjotintasolla. Mitäpä meiltä Unique Homesta ei siis saisi. Allekirjoittanut ei kolmen vuoden kokemuksen jälkeen kovin helposti luopuisi kahdesta aamiaiskaapistaan. Ah miten kätevää ovien taakse onkaan pikasiivota keittiöstä kaikki ylimääräinen!

 

Bongasimme messuilta muutamia yksityiskohtia, jotka ansaitsevat oman mainintansa. Arjen kiireessä kallisarvoisia minuutteja saattaa säästyä kahdella vierekkäisellä tiskikoneella. Tyhjennysvuoroista ei tarvitse kiistellä, kun toisesta koneesta otetaan suoraan käyttöön puhtaita astioita ja toiseen laitetaan samaa tahtia likaisia – kunnes koneiden on aika vaihtaa roolia. Myös kaksi erillistä vesipistettä on käytännöllinen ratkaisu ainakin innokkaan kokkaajan keittiössä.

Väri-ilottelua messuilla nähtiin kalusteissa melko vähän, joten harvat väriläikät erottuivat helposti joukosta. Smegin mintunvihreä jääkaappi oli kuulemma saanut osakseen paljon ”Mistä näitä saa” -uteluja. No meiltä näitä ainakin saa. Unique Home -myymälässä on parhaillaan esillä sama malli farkkukankaalla päällystettynä. Joko olet käynyt tutustumassa?

 

Monissa messutaloissa wc- ja kodinhoitotilat toistivat keittiökalustuksen materiaaleja. Yhtenäisillä valinnoilla sisustuksellisesta kokonaisuudesta tuleekin heti harmoninen, kun kodin tyyli ei rönsyile sinne tänne. Tiesithän, että Unique Homen oma remonttitiimi tekee kalusteasennusten lisäksi esimerkiksi sauna- ja kylpyhuoneremontteja laatoituksineen päivineen? Hallitsemme myös nyt niin trendikkäät mikrosementtipinnat, joita messuilla näkyi useassa kohteessa.

 

Ja entäpä sitten ne muut säilytysratkaisut? Kiintokaluste-elementeistä voi toteuttaa paljon muutakin kuin keittiö- tai wc-kalustuksen. Sanoisimme, että vain mielikuvitus on rajana. Annetaan messukuvien puhua puolestaan:

 

Saitko hyviä ideoita kotisi kalustamiseen? Autamme mielellämme suunnitelmien jatkojalostuksessa ja toteutuksessa. Vaikka keittiökalusteet ovat päätuotteemme, omat puuseppämme (ja CNC-koneemme) toteuttavat monenlaisia erikoisratkaisuja. Kun seuraavan kerran tarvitset mittojesi mukaisen tv-tason, työpisteen tai pukeutumistilan kalusteet, muista Unique Home!

Annina Avoranta-Salminen – markkinointipäällikkö