Habitare 2016

Habitare houkutteli syyskuiseen tapaansa Helsingin messukeskukseen monet sisustus-, kalustus- ja designalan ammattilaiset sekä harrastajat. Vaikka keittiöitä ja kiintokalusteita tuntuu olevan näillä messuilla esillä vuosi vuodelta vähemmän, käymme mekin silti mielellämme haistelemassa vallitsevia trendejä. Tapahtumana Habitare tarjoaa vahvan kattauksen tämän hetken sisustus- ja kalustussuuntauksia. Voi mitä dramaattisten sävyjen ilotulitusta Habitare tällä kertaa tarjosikaan! Värien ystävänä olen vilpittömän ilahtunut siitä, että valkoisen valtakausi on ohi ja sisustuksissa riittää taas syvyyttä. Messuvieraiden suusta kuulemistani kommenteista päätellen monikaan ei silti aio yhtäkkiä maalata seiniään tummanvihreiksi tai vaihtaa sohvaansa sinapinkeltaiseksi. Eikä tarvitsekaan. Värejä joka tapauksessa on nyt tarjolla enemmän kuin pitkään aikaan.


Kupari- ja messinkivillitys ei osoita laantumisen merkkejä, vaan pikemminkin käyttökohteet laajenevat. Habitaressa oli hanojen lisäksi esillä esimerkiksi kuparilla pinnoitettuja keittiökaapinovia. Toisena suursuosikkina jatkaa marmori, tänä syksynä erityisesti vihreänä. Messukeittiöissä näkyi myös aamiaiskaappeja, jotka olivat näkyvästi esillä kuluneen kesän asuntomessukohteissa Seinäjoella. Mikäli haaveilet omasta aamiaiskaapista, tervetuloa tutustumaan Unique Homen mekanismivaihtoehtoihin!

 

Liukuovitoimittajamme Mirror Line oli näytteilleasettajana Habitaressa, joten kävimme heidän osastollaan tervehtimässä ja jututtamassa Lauraa. Aito puu ja sitä jäljittelevät pinnat ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa keittiö- ja kylpyhuonekalusteissa. Mirror Linen osastolla saimme todeta, että puunsävyt näyttävät tyylikkäiltä myös vaatesäilytyksessä. Raaskiikohan näin kauniita runkoja edes piilottaa liukuovien taakse? Unique Home valmistaa osan komerorungoista itse, ja monia luonnonläheisiä sävyjä löytyy myös oman tuotantomme vaihtoehdoista.


Puun lisäksi kaikki muutkin luonnonmateriaalit tuntuvat olevan tällä hetkellä pinnalla. Varsinkin nahkaa on nyt käytetty sisustuksessa mielikuvituksekkaasti esimerkiksi vetolenkeissä, kantokahvoissa ja ripustimissa. Meiltä löydät upean valikoiman Hettichin nahkavetimiä, jotka kokemukseni perusteella kestävät hienosti käyttöä lapsiperheen keittiökaapinovissa. Bongasimme messuilta myös kodinkonetoimittajamme Mielen Blackboard Edition -kylmälaitteen, joka on herättänyt paljon ihastusta myymälässämme. Mattamusta pinta on jo itsessään ajankohtainen ja tyylikäs, mutta liitutaulupinnoitteiseen oveen voi myös kirjoittaa tai piirtää mukana tulevalla tussilla. Ei enää magneeteilla kiinnitettyjä muistilappuja jääkaapin ovessa!


Habitaresta inspiroituneena on hyvä suunnata kohti sisustuksellista syksyä.

Annina Avoranta-Salminen