Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Kiitos 2021, tervetuloa kotimainen 2022!

Vuonna 2021 Unique Home juhli 15-vuotissyntymäpäiviään ja työllisti 17 henkilöä.

Juhlimattomat 15-vuotissynttärit, lisävoimaa myyntiin, monta sataa kalustekokonaisuutta, pinnan venytystä ja uusi toiminnanohjausjärjestelmä. Paljon mahtui Unique Homen vuoteen 2021. Otetaanpa pieni kertaus! 

15 vuotta kotisi kokoisia kalusteratkaisuja

Unique Homen y-tunnus vietti maaliskuun alussa 15-vuotissynttäreitään. Toukokuussa 2021 tuli kuluneeksi puolitoista vuosikymmentä siitä, kun avasimme ensimmäisen myymälämme Orikedon Autokadulle. Sieltä muutimme vuonna 2013 kivenheiton päähän Kuormakadulle, jonne valmistuivat nykyiset myymälä- ja tuotantotilamme. Ajatus isommista 15-vuotisjuhlista kutistui henkilökunnan kesken vietetyksi herkkuhetkeksi. Aiheita juhlaan meillä olisi kyllä riittänyt vuoden aikana enemmänkin. Myös tuotantopäälliköllämme Markuksella oli 15-vuotispäivä, sillä hän tuli taloon ensimmäisenä palkattuna työntekijänä kesällä 2006. Marialle puolestaan tuli täyteen 10 vuotta palveluksessamme. Yrittäjäpariskunta on erityisen ylpeä henkilökuntamme pienestä vaihtuvuudesta. 7/16 meistä on viihtynyt talossa yli 10 vuotta.

Unique Homen yrittäjinä toimivat Tomi Salminen ja Annina Avoranta-Salminen.

Remonttibuumi

Koska elämä on keskittynyt parin viime vuoden ajan pitkälti kotinurkkiin, niitä nurkkia on kunnostettu ennennäkemättömällä innolla. Tämä on näkynyt alallamme sekä positiivisessa mielessä vilkkaana kysyntänä että vähemmän positiivisesti komponenttien saatavuushaasteina. Sekä asiakkaidemme että henkilökunnan hermoja on koeteltu, kun esimerkiksi kodinkoneiden toimitusajat ovat olleet pitkiä ja vaikeasti ennustettavia. Lisäksi raaka-aineiden hinnat ovat nousseet reippaasti useaan otteeseen. Valoa onneksi näkyy jo horisontissa, joten vuosi 2022 tuo toivottavasti mukanaan helpotusta monella saralla.

Turussa valmistetut, kotimaiset keittiökalusteet vanhan talon puuhellan ympärille mitoitettuina.

Kunniaa kotimaisuudelle

Yhä useampi kuluttaja haluaa valita kotiinsa kotimaisia tuotteita ja palveluita, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota niitä molempia. Sekä kalusteillemme että omalle asennuspalvelullemme on myönnetty Avainlippu merkiksi korkeasta kotimaisuusasteesta. Vuoden 2021 aikana pääsimme toimittamaan suomalaiskoteihin nelisensataa uutta Unique Home -keittiötä sekä liudan muita kalustekokonaisuuksia. Meillä oli ilo myös käydä kuvaamassa toteutuksia muutaman asiakkaamme luona. Vierailimme esimerkiksi NHL-kiekkoilija Kaapo Kähkösen keittiössä, joka koki kevään ja alkukesän aikana käsissämme onnistuneen muodonmuutoksen.

Kaapo Kähkösen keittiössä on Unique Home -remontin jälkeen paljon tasotilaa, jota innokas kotikokki kaipaa ruokaa laittaessaan. Kvartsitaso on kestävä kumppani.

Meidän tiimi paras tiimi

Vuoden positiivisiin asioihin lukeutuu ehdottomasti se, että meillä kaikilla on riittänyt töitä eikä ketään ole tarvinnut lomauttaa, saati irtisanoa. Keväällä 2021 maan mainioin joukkomme jopa kasvoi yhdellä, kun palkkasimme Jaakon myyntitiimimme vahvistukseksi. Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette pitäneet meidät työn touhussa suosimalla paikallista perheyritystämme! Mikään ei ole näinä aikoina ollut yksinkertaista tai itsestäänselvää, mutta henkilökuntamme on venynyt ja paukkunut tehdäkseen mahdottomasta mahdollista. Itsenäisenä toimijana meillä on onneksi ollut mahdollisuus reagoida muuttuviin tilanteisiin nopeasti, ja oma tuotantomme on tuonut joustoa kalustetoimituksiin.

Jaakko Rannila.

Odotukset

Mitä sitten odotamme uudelta vuodelta? Joulukuun tuskailimme uuden toiminnanohjausjärjestelmän kanssa, joten ensi alkuun toivomme voittavamme siihen liittyvät haasteet. Kotisi kokoisten ja asukkaidensa näköisten kalusteratkaisujen eteen olemme valmiita tekemään parhaamme jatkossakin. Kotimaisuus on kovassa nosteessa, joten otamme oman tuotantomme rinnalle erityisen mielellämme myyntiin muiden suomalaisyritysten tuotteita. Juuri joulun alla valikoimamme täydentyi Woodion innovatiivisilla, vedenkestävästä puukomposiitista valmistetuilla pesualtailla ja muilla tuotteilla.

Odotamme mielenkiinnolla, miten vuoden 2022 trendit tulevat näkymään suomalaiskodeissa. Naantalin heinäkuiset asuntomessut on jo merkitty Unique Home -kalenteriin, joten sielläkin saatat meihin jossain muodossa törmätä. Ihan erityisesti odotamme, että voisimme jossain kohtaa vuotta taas hymyillä asiakkaillemme muutenkin kuin maskien takaa.

Tervetuloa 2022! Ovi on auki.

Laadukkaat Hettich-mekanismit tekevät Unique Home -keittiöistä toiminnallisia.