Skip to main content
Arkisto

Meidän vuosi

Kalenterivuoden vaihtuminen ei ole meille välttämättä se juttu. Unique Homen ajanlasku alkaa ennemminkin syyskuun alusta, jolloin korkkaamme aina uuden tilikauden. Vuoden viimeinen päivä saa silti muistelemaan kulunutta 12 kuukautta. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

Vuosi 2018 oli meille monessa mielessä kasvun vuosi. Saimme kolme uutta jäsentä joukkoomme, ja meitä uniquehomelaisia jo 17. Tänä vuonna vahvistui erityisesti asennus- ja remonttitiimimme, tarkalleen ottaen Mikon ja Kaidon verran. Uutena kalustemyyjänä meillä aloitti loppuvuodesta Tiina. Hommia on riittänyt koko porukalle, sillä pelkästään Unique Home -keittiöitä toteutimme yhteensä 362 kpl eli suunnilleen yhden vuoden jokaisena päivänä. Kasvu näkyi myös viimeksi päättyneen tilikautemme liikevaihdossa. Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette pitäneet meidät puuhakkaina suosimalla paikallista perheyritystä!

 

Töitä on siis tehty paljon jopa läpi hikisen kesän. Siinä sivussa on kuitenkin muistettu virkistyä. Olemme esimerkiksi kaahailleet kartingradalla ja kisanneet Unique Homen pingismestaruudesta. Unohtaa ei sovi myöskään myyntipäällikkö Niskasen organisoimaa perjantaipulloarvontaa.

 

Lisääntynyt huoli ympäristöstä on ollut yksi vuoden 2018 puhutuimmista teemoista ja herätellyt ihmisiä pohtimaan ostokäyttäytymistään. Kuluttamista ei voi lopettaa, mutta jokainen voi valita, mistä ja mitä ostaa. Lähellä tuotettujen tavaroiden ja palvelujen suosiminen on ekoteko esimerkiksi siinä mielessä, että se minimoi pakkaustarpeen ja kuljetuskilometrit. Lisäksi sillä on tietysti myös tärkeä alueellinen työllistämisvaikutus. Meiltä kysellään yhä useammin, mistä kalusteemme tulevat. Olemme aina vain ylpeämpiä voidessamme vastata, että ne tulevat omasta tehtaastamme Suomen Turusta, siitä samasta osoitteesta jossa myymälämmekin sijaitsee. Paikallisuus on valttikorttimme ja valtaosa asiakkaistamme asuu Turun talousalueella, mutta toimitamme toki kalusteita myös muualle Suomeen. Saimme vuoden 2018 aikana runsaasti valtakunnallista huomiota, kun useampikin sisustusbloggaaja ja -toimittaja innostui nostamaan esiin kalusteitamme ja palvelujamme. Omistajapariskuntamme käväisi kesällä myös Tanssi Kanssain -ohjelman kuvauksissa Lauri Karhuvaaran haastateltavana.

 

 

Olemmeko me sitten tehneet tänä vuonna minkäänlaisia ekotekoja? Pyrimme ottamaan ympäristövaikutukset huomioon jo kuusi vuotta sitten, kun nykyisiä liike- ja tuotantotilojamme rakennettiin Orikedolle. Kuormakatu 16 oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen teollisuuskiinteistö, jonka ainoana lämmönlähteenä toimii maalämpö- ja poistoilmalämpöpumpun yhdistelmä. Ehkäpä valitsimme aikoinaan tarkoituksella myös tonttimme sijainnin? Jätekeskus nimittäin sijaitsee aivan naapurustossa, kuten nenä Unique Homen pihalla usein kertoo.

Kotimaisuusasteemme on ennestäänkin hyvin korkea, sillä tavarantoimittajamme ovat pääasiassa suomalaisia. Saksalaisista mekanismeista emme tosin lupaa luopua ennen kuin joku alkaa Suomessa valmistaa parempia. Kaikissa mahdollisissa hankinnoissa suosimme lajitovereitamme, eli paikallisia yrityksiä, ja mieluiten vielä Turun alueella valmistettuja tuotteita.

Viime kesänä Unique Homen pihalle ilmestyi sähköautojen latauspiste, joka on maksutta kaikkien asiakkaidemme ja meillä vierailevien käytettävissä. Toimimme mielellämme edelläkävijoinä asioissa, jotka koemme tärkeiksi. Vielä ei ole ollut ruuhkaa latausasemalla, mutta ehkä pian jo on?

 

Virhepysäköinti! Tämä piste on tarkoitettu ainoastaan sähköautojen lataukseen.

 

Parantamisen varaa on totta kai meilläkin vielä monessa asiassa, joten hiilijalanjäljen pienentäminen jatkukoon. Onneksi uusi vuosi on monessakin mielessä aina uusi mahdollisuus.  Pidetäänhän paikallisuuden ja kotimaisuuden lippu korkealla? Upeaa vuotta 2019 ja HANAA!