Mitä keittiö maksaa?

Harva meistä uusii kalustusta hetken mielijohteesta. Siksi hintakysymys nousee huulille yleensä heti, kun ajatus remontista on herännyt. Kunpa osaisimmekin heittää hatusta hinnan uudelle keittiöllesi! Totuus kuitenkin on, että saman tilan remontti voi yhtä hyvin maksaa kolme kuin kolmetoista tonnia. Kaikki riippu valinnoista.

Kuluttajan näkökulmasta saattaa tuntua huijaukselta, että kahdella ulkoisesti lähes identtisellä keittiöllä on täysin eri hinta. Selitys tähän löytyy kuitenkin kaappien sisäpuolelta, tarkemmin sanottuna mekanismeista. Pihistäjä tyytyy perustoimintoihin, kun taas luksusta arvostava panostaa esimerkiksi sähköllä toimiviin kaapinoviin. Lisähintaa keittiölle tuovat monet katseilta piilossa olevat yksityiskohdat, kuten lasiset laatikonsivut, ponnahdusmekanismilla varustetut saranat tai piilokulmakaapin Le Mans -mekanismi. Kun puntarissa ovat toisaalta kokonaisuuden hinta ja toisaalta arjen käyttömukavuus, pieneltä tuntuvilla valinnoilla voi olla iso merkitys.

Kalustuksen hintaan vaikuttavat tietysti myös käytetyt materiaalit. Kivitason metrihinta on helposti kolme kertaa kalliimpi kuin kivipintaa jäljittelevän laminaatin. Kalusteoviakin on tarjolla monelle eri budjetille. Sileä ”perusovi” on melamiinista valmistettuna hyvinkin edullinen, puuviiluisena taas huomattavasti arvokkaampi. Molemmilla vaihtoehdoilla pystyt luomaan keittiöösi saman yleisilmeen, mutta lähempi tarkastelu tuo toki laatuerot nopeasti esiin.

Meiltä tiedustellaan usein, miksi emme pidä hinnastoa esillä nettisivuillamme. Tähän kysymykseen on helppo vastata suoralta kädeltä. Valikoimissamme on pelkästään kalusteovista satoja eri vaihtoehtoja. Tuotteisto täydentyy ja uudistuu jatkuvasti, joten kattavan ja ajan tasalla olevan hinnaston ylläpito on käytännössä mahdotonta. Lisäksi kalustus koostuu valtavan monesta eri osatekijästä ja se suunnitellaan aina tapauskohtaisesti kohteeseen sopivilla mitoilla. Yksittäisen oven tai helan hinta ei kerro asiakkaalle loppupeleissä paljoakaan.

Otsikon kysymykseen saat nopeimmin vastauksen nappaamalla mukaasi suuntaa antavat mitat keittiöstäsi ja marssimalla niiden kanssa kalustesuunnittelijamme juttusille. Lupaamme laskea aina edullisen tarjouksen tarpeitasi vastaavalle kalustukselle. Kerro toiveesi ja budjettisi, me huolehdimme lopusta.

Annina Avoranta-Salminen – markkinointipäällikkö