Skip to main content
Arkisto

Mitä keittiökokonaisuus maksaa?

Harva meistä uusii keittiökalustusta hetken mielijohteesta. Siksi hintakysymys nousee huulille yleensä heti, kun ajatus remontista on herännyt. Kyllähän osaavat kalustemyyjämme osaavat heittää aika nopeasti jonkinlaisen arvion kustannuksista. Totuus kuitenkin on, että saman tilan remontti voi yhtä hyvin maksaa kolme kuin kolmetoista tonnia. Kaikki riippu valinnoistasi.

Kuluttajan näkökulmasta saattaa tuntua huijaukselta, että kahdella ulkoisesti lähes identtisellä keittiöllä on täysin eri hinta. Selitys tähän löytyy kuitenkin kaappien sisäpuolelta, tarkemmin sanottuna mekanismeista. Pihistäjä tyytyy perustoimintoihin, kun taas luksusta arvostava panostaa esimerkiksi sähköllä toimiviin kaapinoviin tai nyt niin trendikkääseen aamiaiskaappiin. Lisähintaa keittiölle tuovat monet katseilta piilossa olevat yksityiskohdat, kuten lasiset laatikonsivut, ponnahdusmekanismilla varustetut saranat tai piilokulmakaapin Le Mans -mekanismi. Kun puntarissa ovat toisaalta kokonaisuuden hinta ja toisaalta arjen käyttömukavuus, pieneltä tuntuvilla valinnoilla voi olla varsin suuri merkitys.

 

Kalustuksen hintaan vaikuttavat tietysti myös käytetyt materiaalit. Kivitason metrihinta on helposti kolme kertaa kalliimpi kuin kivipintaa jäljittelevän laminaatin. Kalusteoviakin on tarjolla monelle eri budjetille. Sileä ”perusovi” on melamiinista valmistettuna hyvinkin edullinen, maalattuna jo hintavampi ja puuviiluisena vielä arvokkaampi. Kaikilla vaihtoehdoilla pystyt luomaan keittiöösi saman yleisilmeen, mutta lähempi tarkastelu tuo toki laatuerot esiin.

 

Meiltä tiedustellaan usein, miksi emme pidä hinnastoa esillä nettisivuillamme. Tähän kysymykseen on helppo vastata suoralta kädeltä. Valikoimissamme on pelkästään kalusteovista satoja eri vaihtoehtoja. Tuotteisto täydentyy ja uudistuu jatkuvasti, joten kattavan ja ajan tasalla olevan hinnaston ylläpito on käytännössä mahdotonta. Lisäksi oma tuotantomme mahdollistaa suunnittelullisen mittavapauden, joten Unique Home -keittiöt eivät koostu pelkistä vakiomittaisista moduuleista. Myyjämme suunnittelevat kalustekokonaisuuden aina tismalleen kohteeseen sopivilla mitoilla. Yksittäisen oven tai helan hinta ei mielestämme kerro asiakkaalle kovinkaan paljoa.

 

Otsikon kysymykseen saat vastauksen, kun varaat myymälästämme suunnitteluajan ja nappaat mukaasi suuntaa antavat mitat keittiöstäsi. Ennen kalustemyyjän tapaamista voit tietenkin inspiraatiomielessä kurkata kuvagalleriastamme, millaisia kokonaisuuksia olemme toteuttaneet muille asiakkaillemme. Kerro meille toiveesi ja budjettisi, me huolehdimme lopusta! Ennen kuin huomaatkaan, sinullakin on ainutlaatuinen Unique Home -keittiö.