Rintamamieskeittiön ideanikkarit ja ihmemiehet

Olemme varsin perinteinen suomalainen perhe. Isä, äiti, kaksi lasta, koira, kaksi kissaa, auto ja kesämökki. Ja rintamamiestalo. Jokainen vanhassa talossa asuva lapsiperheellinen tietää, että haasteita tulee varsinkin säilytystilojen arkea helpottavien ratkaisujen kanssa. Ja missäpä tämä ongelmakohta paremmin tulisi esiin kuin keittiössä! Katsokaa vaikka:

rintamamiestalo_vanha_keittio

Kuvista on helppo havaita tavaran suunnaton paljous. Lisäksi meitä aikuisia harmitti kovasti seuraavat asiat: tiskikoneen avaaminen ja samaan aikaan roskiksen tai kulmakaapin käyttäminen oli mahdotonta. Lisäksi rintamamiestalojen ikkunat ovat sen verran alhaalla, että patterin edessä oli ainoastaan turhan matala taso, joka toimi käytännössä erilaisten kasojen sijoituspisteenä. Olikin selvää, kun kutsuimme Orikedon Keittiötukun Tomin paikalle, että hänellä oli varsinainen haaste edessään.

Tehtävänanto oli kutakuinkin seuraavanlainen: seiniä ei siirretä, vesipistettä ei siirretä – eli käytännössä halusimme kalusteet uusiksi. Matalan ikkunan takia oletimme kuitenkin joutuvamme tyytymään samanlaiseen ratkaisuun kuin vanhassakin keittiössä. Näin ei kuitenkaan käynyt. Tomi ideoi paikan päällä ratkaisun, joka mullisti keittiömme käyttömukavuuden. Siitä lisää hieman myöhemmin.

Tomin seuraavaksi piirtämä suunnitelma oli toteutuskelpoinen ja kun pintamateriaaleista ja väreistä (valkoinen ja tumma harmaa) päästiin yhteisymmärrykseen, projekti lähti käyntiin. Haluan jo tässä vaiheessa nostaa esiin loistavan luovan ratkaisun lisäksi Orikedon Keittiötukun nopeuden. Keittiöprojektimme eteni suunnitelmasta toteutukseen reilussa parissa viikossa!

seina

Kalusteiden poistolle ja uusien asentamiselle oli varattu yksi arkiviikko aikaa. Kun vanhat kalusteet saatiin pois, löytyi aihetta epäillä tuon aikataulun toteutumista. Hormin puoleinen seinä ei ollut aivan samassa kuosissa kuin muu seinä, kuten vasemman puoleisesta kuvasta yllä voidaan huomata. Ilmeisesti Orikedon Keittiötukussa on töissä MacGyver (oikealta nimeltään Kim), koska palatessani töistä tiistaina (projekti alkoi maanantaina), seinä oli kuin mitään reikää ei koskaan olisi ollutkaan. It’s a miracle!

muutosvaihe

Projekti eteni siis jälleen aikataulussaan ja uusi keittiö alkoi muodostua. Yksi erikoisratkaisu oli asentaa pieneen välitilaan juuri siihen mitoitetut isot kaapit säilytystilaksi (kuva oikealla). Ja kuten vatupassin kuva alla osoittaa, uusi työtasomme on (ainoana paikkana talossa) täysin suorassa!

vatupassi

Näin projekti eteni sovitusti maaliin. Tavoitteenamme oli saada uusi raikas ja tyylikäs keittiö. Mutta me saimme paljon enemmän. Saimme erittäin toimivan keittiön, jossa työtilan määrä triplaantui. Ja vaikka poistimme isot kaapit varjostamasta keittiötä, saimme innovatiivisten ratkaisujen ansiosta itse asiassa aiempaa enemmän säilytystilaa.

Ja nyt siihen Tomin neronleimaukseen. Hän nimittäin keksi, että vaikka ikkuna on matalalla, sen eteen voidaan sijoittaa pyörillä liikuteltava saareke. Parasta tässä on se, että tuo saareke on integroitu mitoiltaan ja ulkonäöltään niin tiiviiksi osaksi kokonaisuutta, ettei sitä edes huomaa erilliseksi elementiksi, ellei tarkemmin ala ratkaisua tarkastelemaan.

portfolio_rintamamies_2

Tarvitseeko edes sanoa, että olemme lopputulokseen äärimmäisen tyytyväisiä. Orikedon Keittiötukun luova tapa nähdä mahdollisuuksia eri tiloissa mahdollisti myös tämän toimivan ratkaisun toteutumisen. Taitavat asentajat kiinnittivät huomiota yksityiskohtiin ja laatuun. Keittiömme ei ole vain saanut uutta ulkonäköä – se on saanut kokonaan uuden kehon, joka palvelee perhettämme niin arjessa kuin juhlissakin aivan uudella tavalla.

Roy Gonzalez -asiakas