Sisustuksen syystuulet

Syyskuussa on aika kohdistaa katseet kotiin. Kävimme Habitare-messuilla katsastamassa sisustuksen ja kalustamisen tuoreimmat tuulahdukset.

Mattapintaiset harmaat ovet -so this season!

Mattapintaiset harmaat ovet -so this season!

 

Yksi syksyn 2015 hittimateriaaleista on kiistatta korkki. Myös betoni ja sitä jäljittelevät pinnat jatkavat suosiotaan esimerkiksi keittiön työtasoissa. Metallivärejä on näkynyt sisustuksessa jo pitkän aikaa, eikä trendille näy loppua. Kiiltelyä on havaittavissa kaikenlaisilla pinnoilla.

 

Vaatemuodissa jyrää vahvasti 70-luku. Sama trendi näyttää hiipineen ainakin värien muodossa myös sisustuspuolelle, sillä tarjolla on dramaattisuutta sekä sävyissä että materiaaleissa. Pantone on nimennyt vuoden 2015 väriksi viininpunaisen Marsalan. Sisustuksessa näkyy myös vahvoja terrakotan, okran, vihreän ja sinisen sävyjä. Habitaressa oli esillä paljon tummia seinäpintoja, jotka näyttävät pitkän vaalean kauden jälkeen taas kiinnostavilta. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan, kuinka omakseen skandinaaviset sisustajat ottavat 70-luvun ja vahvat värit. Moni muistaa vielä elävästi myrkynvihreät ja tiilenpunaiset muovimatot muutaman vuosikymmenen takaa. Onneksi materiaalit ovat sentään kehittyneet huomattavasti noista ajoista.

Vaaleus saa väistyä – tummat pinnat tulevat!

 

Kalusteissa on tällä hetkellä 50-luvun henkistä kepeyttä. Esimerkiksi lankavetimet ja sirot kalustejalat näyttävät taas ajankohtaisilta. Aidot puu- ja viiluovetkin ovat jo jonkin aikaa olleet arvonsa mukaisessa nosteessa. Ovissa mattapinta on nyt selvästi kiiltävää trendikkäämpi vaihtoehto, ja värimaailmasta löytyy ikisuosikki valkoisen lisäksi paljon sekä tummia että murrettuja sävyjä. Nykytekniikka mahdollistaa myös aivan uudenlaisia pintoja, joista tulemme taatusti kuulemaan lisää. Miten olisi nahkaa jäljittelevä pinta kalusteoviin tai ekologisesti valmistettu, tuoksuva välitila?

Sarokkaan messuosastolla nuuhkittiin vaniljan, kahvin ja jasmiinin tuoksuisia seinäpintoja.

 

Vesipisteet ovat nyt kaikkea muuta kuin tylsiä. Jos kupari ja messinki eivät kolahda, valitse keittiösi trendikkääksi katseenvangitsijaksi turkoosi, oranssi tai luumuvärinen hana.

värihanat

Karkkiväreihin puetut hanat

 

Viherkasvit ovat suositumpia kuin pitkään aikaan, ja kasviaiheet näkyvät myös esimerkiksi seinissä, välitiloissa ja tekstiileissä. Dramaattisten värien rinnalla myös pastellisävyt jatkavat suosiossa, joten vielä ei ole aika heittää hyvästejä mintunvihreälle ja puuteriroosalle. Tarjolla tuntuu olevan jokaiselle jotakin – ja hyvä niin.

Annina Avoranta-Salminen – markkinointipäällikkö