Studiokuvaukset kotikeittiössä

Studiokuvaukset yhteistyössä Orikedon Keittiötukun kanssa – Vieraileva kirjoittaja edustaa ruokakuvausten toimeksiantajan mainostoimistoa.

Saimme todella haastavan toimeksiannon tv-mainoskuvauksista, joissa oli tarkoitus kuvata 8 eri ruuanlaittokohtausta tavallisessa kotikeittiössä. Suunnitelmissa oli kuvata laatikkoruokia, lihan valmistusta, pataruokia, pastaruokia, keittoja, jouluruokaa ja leivontaa. Kuvausten kohtaukset tultaisiin leikkaamaan osaksi päivittäistavaraketjun mainontaa pitkin talvea. Oli sanomattakin selvää että kuvaukset piti tehdä useampana päivänä ja kuvauspuitteiksi tarvitsisimme hyvin suunnitellun, monikäyttöisen ja tyylikkään keittiön. Kuvauspaikan etsinnän aikaan meille vinkattiin Orikedon Keittiötukku, jolla kehuttiin olevan hyvä maine vaativien keittiöiden toteutuksessa. Siispä nyt laitettaisiin taito testiin.

Alusta asti saimme hyvää palvelua tässä hyvin erikoisessa kuvauspaikan etsinnässä. Saimme Orikedon Keittiötukusta vaihtoehdoksi pari myymälän mallikeittiötä ja vinkin toteutetusta keittiöstä, josta oli etukäteen jo tieto että sitä voisi saada käyttää kuvauksiin. Kävimme ennakkoon katselmoimassa keittiöt, ja päädyimme valmiiseen ja oikeaan Orikedon Keittiötukun toteuttamaan keittiöön. Se oli ammattikokkimme ja valaisijamme toiveesta kuvauksiin toimivin, koska siellä laitteiden toimivuus ja yksityiskohtien aitous oli kohdillaan.

Kuvauksissa ruuanlaitto onnistui sujuvasti, koska keittiö oli suunniteltu tilavaksi. Samoissa tiloissa mahtui kokki laittamaan ruokaa, ohjaaja tekemään asetteluja, valaisija säätämään valoja ja kuvaaja toimimaan videokameran kanssa. Välillä myös valokuvaaja ja käsikirjoittajakin mahtuivat mukaan samaan tilaan.

Kuvauksissa mukana ollut ammattikokki antoi myös kiitosta lieden, uunin ja kylmätilojen läheisestä sijoittelusta. Keittiön sydämeksi suunniteltu loistava saareke antoi selkeän työtilan, jossa ruokaa laitettiin. Ylimääräiset pöytälevyt mitä monesti kuvauksiin tarvitaan, jäivät toimettomaksi, koska työtilaa oli suunniteltu keittiötasoille riittävästi. Vaaleat ja näyttävät komposiittitasot saivat paljon plussaa valaistuksen ja tietysti koko keittiön pirteyden kannalta.

Erityisesti yksi yksityiskohta jäi mieleen tämän studiokeittiömme valoisasta suunnittelusta. Keittiö oli talon ikkunoihin nähden suunniteltu niin hyvin että niistä tulvi koko päivän tasaisesti ja voimakkaasti valoa. Tämähän olisi normaalissa keittiön käytössä ollut täysin ideaali tilanne. Mutta koska tv-kuvauksissa valaisijat haluavat tuottaa valaistuksen kontrolloidusti omilla valoillaan, piti kivasti valoa tuovat ikkunat peittää välillä mustilla verhoilla 🙂

 

tok_kuvaukset_blogi

 

Eero Mäkitalo – Mainostoimisto 4D