Tarjotintason valmistus

Työstämme päivittäin lukuisia laminaattitasojen reunanauhoituksia, viisteitä, pyöristyksiä ja liitoskoneistuksia. Asennuskohteeseemme K-Supermarket Raisioon tilattiin hieman erikoisempi, tarjotinliu’uilla varustettu tarjoilutaso. Kapeaan ja pitkään tasoon haluttiin liittää kaksi teräksestä valmistettua kapeaa profiilia tarjottimien kevyempää liikuttelua ja kulutuskestävyyden lisäämistä varten.

Työn valmistelun aloitimme profiilin asennuspaikkojen mitoittamisen ja jyrsimen säätöjen määrittelyllä. Työvälineinä käytimme perinteistä suorakulmaa, laskinta sekä rulla- ja työntömittaa. Litteän teräsprofiilin upottaminen tasoon vaatii juuri sopivan kokoisen uran moitteettoman lopputuloksen saavuttamiseksi. Tarkistimme säädöt tekemällä koejyrsinnän toiseen tasoon.

Työvälineiden säädön ja mittamerkintöjen tekemisen jälkeen oli vuorossa varsinainen jyrsintä. Jyrsinnän suoritimme suuren keskittyneisyyden vallassa ensin yhden ja sitten toisen kerran muutaman millin kymmenyksen erolla halutun uraleveyden tuottamiseksi. Tämä siksi, että profiilin vahvuus on hieman jyrsimen terän halkaisijaa suurempi. Lisäksi liimaa varten profiilin ympärillä on oltava aavistus väljää.

Puhdistettuamme tason jyrsintäpölyistä, täytimme urat saumaussilikonilla ja painoimme päistään hieman pyöristetyt teräsliu’ut varovasti paikoilleen. Kolme neljäsosaa liu’usta upotimme tason pinnan alapuolelle, jolloin pintaan jäävän osan korkeudeksi jäi muutama millimetri. Ylimääräisten silikonipurseiden siistimisen jälkeen taso olikin kuivumista vaille valmis. Kuivuttuaan liu’ut pysyvät tukevasti paikoillaan ja sauma on vesitiivis vaativaakin käyttöä varten.

Markus Pitkänen – tuotantopäällikkö