Skip to main content
ajankohtaista

Valitse paikallinen ja vaikuta

Unique Home kantaa ylpeänä paikallisen perheyrityksen statusta – monestakin syystä. Ketjuihin kuulumattomuus tuo toimintaamme ketteryyttä, jolla pystymme reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeasti. Kalusteemme valmistuvat omassa tehtaassamme, josta pääsee yhdellä ovenavauksella suoraan myymälän puolelle. Pitkä ei ole matka myöskään päätöksentekoon, sillä omistajapariskuntamme on tiiviisti mukana kaikessa päivittäisessä toiminnassa. Asennuspalvelu on sekin omissa käsissämme, joten koko tiivis joukkomme työskentelee Orikedolla yhden katon alla tai ainakin sieltä käsin. Siinä missä moni yritys tänä päivänä ulkoistaa, me olemme päättäneet rohkeasti tehdä päinvastaisen liikkeen ja ”sisäistää”. Unique Homen tiimi todella huolehtii remontistasi.

Mitä tällä tarinalla sitten haluamme kertoa? No ensinnäkin haluamme kiittää kaikkia teitä, jotka olette uskoneet meihin. Unique Homen ei ole enää pitkään aikaan tarvinnut mainostaa alennuskampanjoilla, vaan asiakkaamme osaavat arvostaa sitä, mitä meiltä saavat. Jokainen sovittu kauppa on meille edelleen juhlan aihe, sillä kilpaillulla toimialalla mikään ei ole itsestäänselvää. Ilman asiakkaita ja yhteistyökumppaneita emme olisi pystyneet kasvamaan, kehittymään ja luomaan uusia työpaikkoja. Nyt päästiin oikeastaan siihen aiheeseen, joka tähän blogipostaukseen innosti. Oletko tullut ajatelleeksi, että voit omilla valinnoillasi tukea työpaikkojen säilymistä ja jopa uusien syntymistä? Edellisen kalenterivuoden aikana Unique Homen pääluku kasvoi jopa kolmella, eli pystyimme luomaan Turun talousaluelle kolme kokonaan uutta työpaikkaa. Olemme hirmuisen ylpeitä koko tiimistämme.

Vuonna 2006 perustajaosakkaamme tuskin osasivat edes kuvitella, mitä kaikkea Unique Home tulee myöhemmin olemaan. Toimintamme pyörii nyt jo 16 osaajan voimin. Sitä mukaa kun Unique Home -perhe on kasvanut, olemme vähitellen kehittyneet kiintokalusteiden jälleenmyyntiliikkeestä kalustevalmistajaksi. Emme enää pelkästään suunnittele ja myy kalusteratkaisuja, vaan omat tuotantopuuseppämme myös valmistavat niitä. Aennustiimimme puolestaan huolehtii kalusteesi paikoilleen ja uudistaa samalla kodin muita pintoja. Siinä sivussa työllistämme liudan kotimaisia tavarantoimittajia, aliurakoitsijoita ja yhteistyökumppaneita.

Millaiset seikat sinulla painavat vaakakupissa, kun valitset ostopaikkasi? Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan suosimme kotimaisia käyttötavaroita ensisijaisesti siksi, että pidämme niitä laadukkaina. Hyvänä kakkosena valintakriteereissä on työllistävä vaikutus. Vaikka yksilön vaikutusmahdollisuudet saattavat tuntua rajallisilta, jokainen voi silti omalla ostokäyttäytymisellään vaikuttaa ainakin vähäsen. Toivomme tietenkin, että valitset juuri meidät kalustamaan ja remontoimaan kotiasi, mutta suosi ainakin suomalaista.