Skip to main content

Kaappien ja kalusteiden vetimet

Kaapin vetimet

Vetimet vai vetimettömyys? Pieneltä tuntuvalla valinnalla voi olla suuri vaikutus kokonaisuuteen. Vetimillä korostat kaapistojen kauneutta tai rauhoitat niiden ilmettä makusi mukaan. Vanhaa kalustusta on helppo päivittää nopeasti ja edullisesti uusilla kahvoilla tai nupeilla.

Vertaansa vailla oleva vedinvalikoimamme on erittäin laaja ja tarjoaa muotoja, malleja sekä värejä joka makuun.

Vetimet eroavat toisistaan paitsi materiaaliltaan ja ulkonäöltään, myös hinnoiltaan. Varastovalikoimastamme löydät edulliset perusmallit nopeasti niin keittiöön kuin kodin muiden tilojen kaapistoihin.

Myymälässämme esillä ovat erityisesti Helatukun tuotteet, mutta itsenäisenä toimijana pystymme tilaamaan malleja monelta eri toimittajalta. Mikäli et löydä etsimääsi, näytä kuvasta suosikkisi ja kysy vaihtoehdoista!

Värikkäät kalustevetimet

Ylellinen messinki, viehkeä valkoinen vai mahtipontisen musta vedin? Trendikkäät kalustevetimet ovat varsinaisia katseenvangitsijoita, joilla viimeistelet kalustekokonaisuutesi.

Ruostumaton teräs on ikisuosikki, mutta värien ystävällä vedin voi olla vaikka vaaleanpunainen. Myymälästämme löydät vaihtoehtoja monessa sävyssä.

Viime vuosina keittiöissä ovat kiiltäneet kilpaa etenkin kupari ja messinki. Maalattuina kaapin vetimet ja nupit voivat olla samaa sävyä joidenkin MDF-kalusteoviemme kanssa.

Valitse tyylisi mukaan!

Lankamallinen vedin sopii vanhaan taloon, ruostumaton teräs teollisuushenkiseen kalustekokonaisuuteen, ja minimalistin keittiöstä vetimet puuttuvat kokonaan. Huomioimme suunnittelussa kotisi rakennusajan ja tyylin, jotta osaamme valita kanssasi sopivat tuotteet.

Vedinnupit

Vähäeleisyyden väistyttyä sisustustrendeistä vetimet ovat palanneet näkyvästi kodin kalustekokonaisuuksiin. Erityisen suosittuja 2020-luvun alkuvuosina ovat olleet pyöreät muodot. Nuppimallinen vedin tuo pehmeyttä niin keittiöön kuin kodin muihin tiloihin.

Kahvat

Moni kokee, että pitkästä vetimestä saa parhaan otteen. Kun valitset vetimet jollain yleisimmistä mitoista, samoihin kiinnityskohtiin on myöhemmin helppo vaihtaa uudet kahvat tilalle. Näin hyväkuntoisten kaapistojen ilme päivittyy helposti ilman isoa remonttia.

Monia vedinmallejamme on saatavilla eri pituisina ja monessa eri sävyssä. Valitse kaarevia muotoja pehmentämään tilan tunnelmaa tai suorempia kulmia ryhdistämään ilmettä. Materiaaleissa valittavanasi on  terästä, puuta, nahkaa ja paljon muuta.

Profiilivetimet

Vähäeleinen ilme on mahdollista luoda eri tavoin. Profiilivetimeksi kutsutaan esimerkiksi metallilistaa, joka ruuvataan oven taakse. Tarjolla on myös korkeisiin komeroihin sopivia, pitkiä lippavetimiä.

Integroidut vetimet

Joissakin tapauksissa vedin on kalusteoven kiinteä osa. Esimerkiksi Ovi-Hollolan tyylikkäistä viiluovista on tarjolla malli, johon on integroitu vedin. Minimalisti valitsee kalusteoviinsa kenties huomaamattomat vedinurat.

Vetimetön keittiö

Täydellinen vetimettömyys onnistuu, kun ovet varustetaan push-to-open -mekanismilla tai sähkömekaanisella avausjärjestelmällä. On myös mahdollista asentaa vedin vain tiettyihin kalusteoviin ja jättää osa ilman.

Ammattitaitoiset myyjämme osaavat ehdottaa sinulle hyviä yhdistelmäratkaisuja, joissa esimerkiksi vetimettömät yläkaapistot kehystävät kalustekokonaisuutta, mutta keittiön ahkerimmin avatut ovet saavat vetimen.

Leikittele ja yhdistele malleja!

Jos et osaa päättää sitä parasta vedinmallia, valitse useampi! Viime vuosina on ollut suosittua yhdistellä kaapistoissa nuppeja ja kahvoja tai vetimettömyyttä ja vetimiä.

Usein yläkaapistojen oviin valitaan nupit, kun taas alakaapistojen raskaampia vetolaatikoita ja kylmälaitteita voi tuntua helpommalta avata kahvasta.

Kaapistojen ilme kevenee, kun harvemmalla käytöllä olevat yläkaapistojen ovet jätetään ilman vetimiä.

Päivitä ilme vetimillä!

Aina ei tarvita täydellistä remonttia. Joskus pelkkä vetimien vaihtaminen riittää päivittämään vanhan keittiön tai kodin kaapistoratkaisun ilmeen tähän päivään. Uudistuksen hinta ei kirpaise, mutta saatat yllättyä siitä, miten paljon kalustevedin muuttaa tilan ilmettä.

Voit myös valita keittiösi yksityiskohdat sävy sävyyn. Samoja metallivärejä on tarjolla vetimien lisäksi hanoihin, allasheloihin ja vaikkapa keittiön välitilalevyyn. Tarkkoja sisustajia ilahduttaa, kun yksityiskohdat eivät riitele keskenään.

Kalustevetimet eri mitoilla

Monia vedinmalleja on saatavilla eri mitoilla. Mieti etukäteen, haluatko joskus vaihtaa vetimet. Nupista jää kalusteoveen yksi reikä, joten tilalle on helppo löytää uusi malli. Kahvoissa alkuperäisen mallin reikäväli vaikuttaa siihen, millaisilla vetimillä voit myöhemmin päivittää tyylin.

Vetimien materiaali

Nahka, puu, kristalli, kromi vai ruostumaton teräs? Malleja ja materiaaleja on myös hyvä testata omiin käsiin, jotta tiedät, mikä istuu otteeseesi. Vedintoimittajiemme mallistoista löytyy esimerkiksi upeita puuvetimiä monessa eri mallissa.

Vetimet kodin kaikkiin tiloihin

Vetimien hyödyntäminen ei rajoitu keittiöön, vaan ne sopivat yhtä lailla kaikkiin kaapistoihin. Luot helposti haluamasi tunnelman wc-tilaan tai virkistät vaatekaappia.

Vedisabluunamme avulla on helppo löytää oikea paikka vetimelle, mikäli etusarjoja ei ole porattu valmiiksi ennen asennusta. Kysy lisää myyjältäsi!

Tutustu myymälässä!

Vedin poikineen on esillä myymälässämme Turussa. Tule ja tutustu vaihtoehtoihin! Kysy samalla poistomallien valikoimaamme, jossa hinta ei päätä huimaa.