Skip to main content

Vastuullisuus

Lyhyt matka tuotannosta asiakkaan luokse

Suomalaiskuluttajat painottavat entistä useammin valinnoissaan kotimaisuutta ja lähituotantoa, jotka molemmat ovat meille itsestäänselviä arvoja. Unique Home -kalusteille ja omalle asennuspalvelullemme on myönnetty arvostettu Avainlippu-merkki, joka kertoo korkeasta kotimaisuusasteesta. Olemme kalustetoimittajana se paikallinen ja ketjuihin kuulumaton vaihtoehto, jolla on mahdollisuus tehdä toiminnassaan joustavasti kestävämpiä valintoja. Meillä pääset vaikka kurkistamaan tuotannon puolelle ja seuraamaan kalusteidesi valmistumiseen liittyviä vaihteita.

Paikallinen valmistus - nopeat kuljetukset

Lyhyet kuljetusketjut pienentävät merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Kokoamme kalusteet omissa tuotantotiloissamme Orikedolla emmekä kuljeta ”ilmaa” ympäri Eurooppaa. Ne komponentit, joita emme valmista itse, saapuvat meille samasta maakunnasta tiiviisti pakattuina. Osan runkotuotteista ja levyovista valmistamme alusta loppuun omissa tuotantotiloissamme. Loput ovista tulevat lähinnä muilta kotimaisilta valmistajilta.

Valmiin kalusteen toimitusmatka tuotantotiloistamme asiakkaan kotiin on sekin yleensä lyhyt, sillä suurin osa kalusteistamme myydään paikallisesti Turun talousalueelle. Mikäli tilaat meiltä myös asennuspalvelun, kalusteesi ja asentajamme matkaavat yleensä luoksesi samalla kyydillä. Tämäkään ei ole vähäpätöinen asia, koska myymme vuodessa satoja Unique Home -kalustekokonaisuuksia asennettuina.

Mitä vastuullisuus on Unique Homelle?

Kiinteistömme Turun Kuormakatu 16 lämpenee pelkällä maalämmöllä. Se oli valmistuessaan vuonna 2013 Suomen ensimmäinen teollisuuskiinteistö, jossa ainoana lämmönlähteenä toimii maalämpö- ja poistoilmalämpöpumpun yhdistelmä. Lajittelemme jätteemme asianmukaisesti, ja kaikki mahdollinen päätyy energiajakeeksi. Puujätteestämme valmistuu uusiutuvia biopolttoaineita.

Kodin terve sisäilma on hyvinvoinnin perusta, joten siihenkin on syytä kiinnittää huomiota. Kaikki kalusterunkomme valmistuvat M1-päästöluokan materiaaleilla, jotka ovat puhtaita eivätkä aiheuta sen paremmin hajuhaittoja kuin ärsytystäkään. Myös kalusteovissa valittavanasi on runsaasti vähäpäästöisiä M1-luokan vaihtoehtoja. Runkojen kokoamisessa käyttämämme puuliima on hajutonta, eivätkä tuotannossa ja asennustyössä tarvittavat liimat sisällä lisättyä formaldehydiä.

Unique Homen takapihalta löydät sähköautojen latauspisteen. Toinen latureista sopii Teslalle ja toinen kaikille type2-liitännän autoille. Asioidessasi meillä voit ladata samalla maksutta täyssähkö- tai hybridiautoasi.

Vaikka olemme melko pieni yritys, emme erehdy kuvittelemaan, että voisimme ummistaa silmämme ympäristövaatimuksilta. Haimme ja tulimme valituiksi mukaan Kauppakamarin Ilmasto-ohjelmaan. LähiTapiola mahdollistaa meille ja parillesadalle muulle suomalaiselle pk-yritykselle vuoden 2024 aikana osallistumisen Kauppakamarin hiilijalanjälkikoulutukseen ja tarjoaa työkalut päästöjen vähennystoimiin.

Vastuullisuus kalustevalmistuksessa

Suunnittelu

Unique Home -kalusteille ja omalle asennuspalvelullemme on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo korkeasta kotimaisuusasteesta. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua tuote- ja materiaalivalinnoissa. Valikoimissamme on paljon vastuullisia vaihtoehtoja niin keittiön kuin kodin muidenkin tilojen kalusteratkaisuihin.

Tuotanto

Kokoamme kalusteet omissa tuotantotiloissamme Turun Orikedolla. Ne komponentit, joita emme valmista itse, saapuvat meille samasta maakunnasta. Osan runkotuotteista ja levyovista valmistamme alusta loppuun omissa tuotantotiloissamme. Kaikki kalusterunkomme valmistuvat puhtailla M1-päästöluokan materiaaleilla, jotka eivät aiheuta hajuhaittoja tai ärsytystä.

Kuljetus

Valmiin kalusteen toimitusmatka tuotantotiloistamme asiakkaan kotiin on yleensä lyhyt, sillä suurin osa kalusteistamme myydään paikallisesti Turun talousalueelle. Mikäli tilaat meiltä myös asennuspalvelun, kalusteesi ja asentajamme matkaavat yleensä luoksesi samalla kyydillä.
Unique Homelle on myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä.
Unique Home®
- se paikallinen ja ketjuihin kuulumaton vaihtoehto

Haluamme jatkossakin kantaa kortemme kekoon ja tehdä ympäristön kannalta parempia valintoja!

Ota yhteyttä