Skip to main content

Kalusterungot, -hyllyt ja -ovet

Kodinhoitohuoneen kaapin ovet ja kalusterungot

Ilo pyykätä! Kodinhoitohuoneen tarkoituksena on tehdä arjen askareista mahdollisimman sujuvia ja jopa mukavia. Vaikkei kokonaista huonetta olisikaan käytettävissä, järkevällä suunnittelulla niukemmistakin neliöistä voi usein nipistää osan pyykkihuollolle.

Meidän avullamme kalustat aina tilan koon ja omat tarpeesi huomioiden, sillä tarjoamme kaapistoratkaisut juuri sinulle valmistettuina. Standardeista poikkeava leveys tai korkeus ei ole meille ongelma, sillä valmistamme rungot, kalusteovet ja hyllyt myös mittatilauksesta.

Valitse materiaalit oikein

Keittiön puolelta tutuista kalustemateriaaleista moni sopii käytettäväksi yhtä lailla kodinhoitohuoneessa. Myyjämme osaavat kertoa tarpeeseesi parhaiten sopivista vaihtoehdoista ja eri materiaalien ominaisuuksista. Harva materiaali pitää kastumisesta, mutta oikeilla valinnoilla voit vaikuttaa kosteudensietokykyyn ja esimerkiksi siihen, kuinka helppo pinnat on pitää puhtaina.

Kestävät kaapin ovet kodinhoitotilaan

Keittiökaapistojen ovia voi käyttää yleisesti myös kodinhoitotiloissa. Suosittelemme kuitenkin pohtimaan, kuinka kovaa rasitusta oviin kohdistuu, sillä materiaalit eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään.

Pyykinpesu ja erilaiset puhdistusaineet saattavat altistaa kodinhoitohuoneen kalusteita kosteudelle ja kulumiselle. Kaikki materiaalit eivät ole samanlaisia, ja esimerkiksi kalvopinnoite parantaa kalusteoven kestävyyttä.

Valmistamme Orikedolla kalusteovia myös kestävästä korkeapainelaminaatista, joka sopii hyvin kovalla kulutuksella oleviin kodinhoitotiloihin. Oman tuotantomme vakiovalikoimaan kuuluu parikymmentä levyväriä ja -kuosia, joista valmistamme kalusteovia myös nopeaan tarpeeseen.

Tilaustuotteina tarjoamme lisäksi kotimaisten yhteistyökumppanimme laajoja mallistoja, joten materiaali- tai värivaihtoehdot eivät hetkessä lopu kesken. Lisäksi voit valita oviin vaikkapa peiliä tai lasia.

Hyllyt pitävät järjestystä yllä

Erilaisille ja eri korkuisille hyllyille on käyttöä kaapistojen sisäpuolella. Niille säilöt pyyhkeet, pesuaineet ja muun tarpeellisen. Toteutamme hyllyt lähtökohtaisesti samalla materiaalilla ja sävyllä kuin kalusterunkosi. Hyllynkannattimilla säädät helposti hyllyväliä tarpeeseesi sopivaksi.

Epäsiistit asiat piiloon ja kauneimmat esiin! Meiltä voit tilata kalustustasi kaunistamaan myös erilaiset avohyllyt ja kaapiston avo-osat. Mittatilauksesta toteuttamamme hyllyn leveys istuu tilaan aina sopivasti. Valitse kiinnitykseen makusi mukaiset hyllynkannattimet tai piilokannakkeet.

Kun hinta ratkaisee

Saman tyylin voit luoda kotiisi erilaisilla budjeteilla. Tämä pätee sekä keittiössä että kodin muissa tiloissa. Mieti siis etukäteen, mitä arvostat ja missä olet valmis tinkimään.

Esimerkiksi valkoinen kalusteovi voi olla edullista melamiinia, keskihintaista laminaattia tai arvokkaampaa puuviilua. Materiaaleissa on eroja, mutta kaikilla syntyy tilaan samankaltainen ilme. Esittelemme myymälässä mielellämme vaihtoehtoja ja kerromme materiaalien ominaisuuksista.

Runkoväreissä valkoinen on edullisempi kuin värilliset vaihtoehtomme. Kustannuksia pitävät kurissa myös standardien mukainen leveys, korkeus ja syvyys. Monilla pienillä valinnoilla pystymme ohjailemaan kokonaisuuden hintaa budjettiisi sopivaksi.

Erilaiset mekanismit tuovat kalustukseen toimivutta, mutta nostavat samalla myös kustannuksia. Siksi kalustuksen hinta on huokeampi hyllykaapeilla kuin vetolaatikoilla.

Kodinhoitohuoneen kalusterungot

Kaikki kalusterunkomme ovat kotimaista tuotantoa. Työstämme niitä CNC-laitteistomme avulla alusta loppuun Turun Orikedolla. Oman tuotantomme sävyvalikoima uudistui maaliskuussa 2023 ja palvelee myös kiireisiä kalustajia. Valkoinen ei ole suinkaan ainoa vaihtoehto, vaan valittavanasi on kalusterunkoihin parisenkymmentä vakioväriä.

Mittavapaan valmistuksemme ansiosta rungon poikkeava leveys tai syvyys on meille arkipäivää, joten Unique Home -kalusteilla hyödynnät tilan halutessasi optimaalisesti.

Tilaustuotteet kasvattavat runkovalikoimaamme entisestään. Valmistamme esimerkiksi korkeapainelaminaattipintaisia runkoja ja yhtä lailla kalusteovia Formican sadoista sävyvaihtoehdoista. Kodinhoitotilan kalusteissa on hyvä huomioida, millaiselle rasitukselle ne kodissasi altistuvat. Julkitiloista tuttu korkeapainelaminaatti kestää kovaa kulutusta ja sopii siksi hyvin kodinhoitotiloihin.

Toimintojen piilottamisesta on tullut suosittua, sillä kotiin haetaan levollista tunnelmaa. Runkosyvyyttä kasvattamalla on mahdollista sijoittaa pyykkikone tai pesutorni kalusteoven taakse.

Tule suunnittelemaan kanssamme toimivaa kodinhoitotilaa!

Koska tavoitteenamme on aina luoda pitkäikäisiä kalusteratkaisuja, pidämme tärkeänä sitä, että pääset tunnustelemaan ja vertailemaan eri pintoja ennen kuin teet päätöksiä. Näin varmistut siitä, että olet valitsemassa oikeanlaista kalusteovea ja siihen sopivinta runkoväriä.

Mallitoteutuksia ja -materiaaleja löydät aina runsain mitoin myymälästämme Turun Orikedolla. Varaa suunnittelutapaamiseen aika suoraan kalustemyyjiemme kalenterista!