Eläkeläispariskunnan erilliskeittiö sai remontissa uuden ulkoasun ja modernit mekanismit. Mummolan keittiössä kimaltelee nyt kupari muuallakin kuin kattiloissa ja pannuissa.

Perinteinen tyyli sai väistyä, kun vanhan talon erilliskeittiö päivitettiin nykyaikaan. Kodin emäntä kertoi haaveilleensa pitkään kuparisista yksityiskohdista. Otimme toiveen huomioon kalustekokonaisuuden suunnittelussa.

Keittiön ovet toteutettiin rauhallisen harmaasta mikrolaminaatista, johon sormenjäljet eivät herkästi tartu. Laatikoihin ja kaappeihin kätkeytyy arjen mukavuutta lisääviä mekanismeja, kuten vetovaunu mausteille. Työtasoksi valittiin puukuvioista laminaattia, joka sekin on varsin helppohoitoinen ja huoleton materiaali. Kylmälaitteet integroitiin kalusteovien taakse, ja osa kodinkoneista säilytettiin edellisestä keittiöstä.

Ajan myötä kauniisti patinoituva kuparihana on Tapwellin ja liesituuletin Savon mallistosta. Kivana yksityiskohtana kalusteissa on käytetty kahta eri vedinmallia, tietenkin sävy sävyyn hanan kanssa. Emäntä antaa kiitosta myyjällemme, joka keksi ehdottaa hillityn kuparisena hehkuvaa alumiinikomposiittilevyä myös kalustuksen välitilaan. Kun keittiötä käyttää ja katselee päivittäin, on pintojen ilahdutettava omaa silmää. Nyt mummolassa kelpaa kokkailla!

Keittiösuunnittelijamme ideoi remontin asiakkaan toiveiden mukaisesti siten, että osa vanhoista kodinkoneista säästettiin.