Modernissa keittiössä simppeli ulkokuori ei kerro koko totuutta. Virtaviivaiseen kokonaisuuteen naamioituu paljon arkea helpottavia toimintoja.

Keittiö on nykyään tyypillisesti yhtä avointa tilaa olohuoneen kanssa. Siksi trendi on jo pitkään mennyt siihen suuntaan, että yleisilme halutaan rauhoittaa ja kaikki mahdollinen piilotetaan kalusteovien taakse.

Keittiön näkyvät tasot on helppo pitää tyhjinä, kun pienlaitteet sijoitetaan aamiaiskaappiin. Tähän keittiöön valittiin moderni WingLine-taittomekanismi, jossa ovi avautuu haitarimaisesti toiselle sivulle. Koko kaapin sisällön saa helposti esiin tai piiloon yhdellä kädenliikkeellä. Aamaiaiskaappi ei ole pelkästään säilyttämistä varten, vaan sinne on sijoitettu myös pistorasiat laitteiden käytön helpottamiseksi. Keittimet ja paahtimet tulee kuitenkin vetää käytössä aina tason etureunalle, jotta niistä nouseva höyry ja lämpö eivät pääse vahingoittamaan aamiaiskaapin hyllyjä.

Virtaviivaisessa keittiössä myös kodinkoneet, kuten tason alle sijoitettu pakastinkaappi, on integroitu kalustukseen. Ruokaa laitetaan saarekkeen ääressä Catan modernilla induktiotasolla, joka toimii samalla myös liesituulettimena. Yhdistelmälaitteista on tullut suosittuja varsinkin avokeittiöissä, sillä ne tuovat uutta vapautta liesitason sijoitteluun. Paikkaa tuulettimelle ei tarvitse etsiä erikseen katosta, kun höyryn- ja kärynpoisto on integroitu tasoon. Saarekkeen ääressä mahtuu myös istumaan ja seurustelemaan kokin kanssa, vaikkapa kalusteisiin asennetun viinikaapin antimista nauttien.

Keittiön mattamustiin kalusteoviin on kiinnitetty vähäeleiset profiilivetimet. Välitilassa on harjatun kuparin sävyistä Aluco-komposiittilevyä. Kuparisia sävyjä löytyy myös laminaattitasoista, joiden eläväinen kuosi on tahroille armollinen. Vesipisteen musta allas on komposiittia ja hana Tapwellin mallistosta.

Kohteen kalustesuunnittelusta vastasi Maria.

Mattamustan Unique Home -keittiön kulmasta löytyy taiteovellinen aamiaiskaappi, jonka sisälle syttyy valo liiketunnistimella.