Hurmaavan portsalaisasunnon keittiöön napattiin ovisävy kattovalaisimista. Persoonallista ilmettä mittatilauskokonaisuuteen tuovat kaksivärisyys, yläovien rytmitys sekä pieni kahvipiste portaikon sivussa. 

Valaisimista se lähti – tämän keittiön sävymaailma nimittäin. Vanha puutalokoti sai remontissa talon rakennusaikakauden henkisen mutta samalla modernin ja toimivan kalustekokonaisuuden. Menneisyydestä muistuttaa ovenpieleen jätetty puuhella.

Kun asukaspariskunta lähti ideoimaan remonttia, heräsi ajatus toistaa aiemmin hankittujen valaisimien sävyä maalatuissa kalusteovissa. Kensapuun vakioväri Opaali J-439 osoittautui niin sopivaksi, että erikoissävytystä ei lopulta tarvittu. Vedenvihreässä keittiössä tunnelma on valosta ja vuodenajasta riippumatta raikas. Alaoviin valittiin messinkiset nuppivetimet, jotka saavat väriparinsa hanasta. Tumma allas on komposiittia. Tasoihin valittiin massiivikoivua, sillä samaa puulajia löytyy portaista.

Yläkaapit tuovat keittiöön runsaasti lisää säilytystilaa. Niiden hauska rytmitys antaa oman persoonallisen lisänsä yleisilmeeseen. Valkoisina ja vetimettöminä yläkaapit eivät myöskään ole lainkaan raskaat. Yläkertaan vievän portaikon kainalosta löytyi vielä sopivasti tilaa sirolle kaapistolle, joka toimii kahvipisteenä.

Mittatilauskeittiön parhaita puolia on, että myös hukkatila on mahdollista valjastaa hyötykäyttöön. Sivutäytteen taakse, ikkunanpieleen, toteutimme kapean pystykaapin, jossa on näppärää säilyttää esimerkiksi tarjottimia ja uunipeltejä.

Kohteen kalustesuunnittelusta vastasi myyjämme Piia ja remonttitöistä oma asennuspalvelumme.

Vanhassa portsalaisasunnossa on Unique Home -remontin jälkeen kaksivärinen keittiökokonaisuus sileillä ovilla ja messinkisillä yksityiskohdilla. Yläkaapistot ovat valkoiset ja alakaapistot sekä korkeat komerot Opaali-sävyiset.