Skip to main content

Kylpyhuoneen allastasot

Kylpyhuoneen allastaso

Haaveissa huolettomat pesuhetket? Valitsemalla oikeanlaiset materiaalit ja tuotteet kylpyhuoneen allaskalusteeseen otat askeleen oikeaan suuntaan. Vedenkestäviltä tasopinnoilta joka roisketta ei ole pakko pyyhkiä hetkessä pois, eikä vesi edes roisku ympäriinsä, kun valitset oikeanlaisen pesualtaan kumppaniksi siihen sopivan hanan. Valikoimastamme löydät kaiken tarvittavan kylpyhuoneen kalustamiseen. Tyylikäs, toimiva ja kestävä kokonaisuus voi syntyä monella eri tavalla.

Miten valita sopiva pesuallas ja oikea materiaali kylpyhuonetasoon?

Saat kalusteista itsellesi pitkäikäiset kumppanit, kun valitset tilaan ja käyttötottumuksiin sopivat materiaalit ja huolehdit oikeanlaisesta asennuksesta. Myös ohjeidenmukainen hoito on tärkeää. Siinä missä täyslaminaatti on vedenkestävää, massiivipuinen taso vaatii enemmän tarkkuutta ja huoltoa. Mikäli tiedät olevasi pyyhkimisessä suurpiirteinen, pöytätaso kannattaa valita erityisen huolella. Suosittelemme suunnittelutapaamisessa kartoituksen perusteella sinulle sopivaa tuotetta.

Tyypillinen ongelma käsienpesupisteellä on veden roiskuminen altaan reunojen yli. Siksi niin pesualtaan koko ja syvyys kuin pöytätason materiaali kannattaa harkita huolella. Myös hanan malli ja korkeus ovat oleellisia toimivassa kokonaisuudessa.

Pesuallas tason päälle vai osaksi tasoa?

Kun valitset tason päälle asennettavan altaan, tila saa makusi mukaan esimerkiksi modernin tai retrohenkisen ilmeen. Malja-allas on näyttävä ja erottuu selvästi kylpyhuoneessa. Valumarmori, emali, puukomposiitti, lasi tai vaikkapa kivi ovat kaikki mahdollisia valintoja pesualtaan materiaaliksi. Tarjoamme monen valmistajan malja-altaat eri muodoissa ja mitoissa. Huomioi valinnassasi ulkonäön lisäksi myös muut tärkeät seikat, kuten hanan riittävä korkeus, altaan ylivuotosuoja sekä kestävä materiaali pöytätasoon.

Siinä missä tason päälle asennettava allas huomataan, upotettava pesuallas on vähäeleisempi. Sopiva muoto, materiaali, leveys ja syvyys ovat tärkeitä yksityiskohtia myös tässä vaihtoehdossa, kun haet huolettomuutta vesipisteelle. Upotettavat pesualtaat on mahdollista yhdistää moniin eri tasomateriaaleihin, kuten laminaattiin tai komposiittiin.

Eri muotoiset pesualtaat

Näytä oma tyylisi myös kylpyhuoneessa! Pesualtaat voivat olla monen mallisia ja kokoisia. Pyöreä muoto tuo pehmeyttä, kun taas kulmikkuus näyttää skarpilta. Valinnoillasi vaikutat tilan tunnelmaan.

Tarjoamme pesualtaat monilla materiaaleilla, monissa sävyissä ja sekä hanapaikalla että ilman. Tutustu vaihtoehtoihin lisää suunnittelutapaamisessa, ja kysy rohkeasti myös allasmalleja, jotka eivät ole esillä myymälässämme!

Modernit allastasot ja altaat valmistuvat komposiitti­materiaaleista

Komposiitti tarkoittaa eri materiaalien yhdistelmää, jossa esimerkiksi kiven tai puun ominaisuuksia on paranneltu sidosaineilla. Kestävyytensä vuoksi erilaisista komposiittimateriaaleista on tullut suosittuja niin tasoissa kuin altaissa. Niitä on jo pitkään käytetty kovalla kulutuksella olevissa julkitiloissa, mutta yhä enemmän nykyään myös yksityiskodeissa.

Valikoimastamme löydät esimerkiksi akryyli- ja polyesterkomposiitteja, kuten Durat ja HI-MACS, joista valmistuu hygieenisiä, saumattomia tasoaltaita sekä erillisiä pöytätasoja. Nämä niin kutsutut Solid Surface -materiaalit ilahduttavat myös erityisen laajalla värivalikoimallaan.

Yhtenäisen altaan ja tason lisäksi komposiittimateriaalit sopivat myös erillisiin pöytätasoihin ja altaisiin. Sekä tason päälle asennettava malja-allas että allaskaapistoon upotettava pesuallas valmistuvat tyypillisesti erilaisista komposiittimateriaaleista. Suomalainen Woodio valmistaa näyttävät pesualtaat vedenkestävästä puukomposiitista.

Kapean kylpyhuoneen tai wc-tilan kalusteet

Vakiokokoiset allaskalusteet eivät mahdu kaikkiin tiloihin. Mittavapaaseen valmistukseen kannattaa turvautua esimerkiksi kapeassa tilassa, jossa syvyysmittaa on käytettävissä niukasti. Samalla on mahdollista hyödyntää koko leveys seinästä seinään ja hyödyntää käytettävissä oleva tila näin optimaalisesti. Valikoimastamme löydät paljon vaihtoehtoja mittavapaaseen kalustamiseen. Komposiitti tai valumarmori sopivat materiaaleiksi räätälälöityihin allastasoihin, ja hanalle voimme suunnitella ahtaassa tilassa paikan pesualtaan sivulle.

Näytä oma tyylisi kylpyhuoneen kalusteissa!

Myymälästämme Turun Orikedolta löydät erilaiset kylpyhuoneeseen sopivat tasomateriaalit sekä pesualtaat. Valintojen tekeminen on helpompaa, kun näet monta tuotetta kerralla. Kaikki valikoimissamme olevat altaat eivät mahdu esille mallikalustuksiimme, joten kysy rohkeasti, mikäli mielessäsi on tietty tuote. Itsenäisenä toimijana pystymme tilaamaan pesualtaat monen eri valmistajan mallistoista.

Ota yhteyttä ja tule suunnittelemaan kanssamme sekä käyttöä että katseita kestävä kylpyhuone!