Skip to main content
ajankohtaista

Made in Oriketo

Tämä tässä on Unique Home. Ensimmäisenä kävijä luonnollisesti tutustuu valoisaan ja avaraan myymäläämme. Hieman myöhemmin hän todennäköisesti noutaa asennusvalmiita kalusteitaan varaston puolelta kuvan lastauskatoksesta. Koska liikkumista varaston sisällä täytyy turvallisuussyistä rajoittaa, voi monelta jäädä huomaamatta, että valtavan hallimme uumenissa toimii myös täysipainoinen tuotantolaitos. Jotkut kutsuvat sitä verstaaksi, toiset tehtaaksi. Tämä tarina valottaa mitä tuotannossamme tapahtuu.

 

 

Tavaravirtojen käsittelyssä käytetään erilaisia trukkeja.

Varastossamme on lukuisia hyllyrivistöjä, joissa säilytämme niin raakamateriaalia, kuin valmiita tuotteitakin. Täältä löytyy levytavaraa, komponentteja kaapistoihin ja työtasoaihioita. On ovia, heloja ja mekanismeja. Näyttäisipä muutamat talvirenkaatkin sopineen kuvaan. Käytössämme on kolme hieman erilaista trukkia, joilla raskaankin tavaran siirtely sujuu joutuisasti ja turvallisesti niin sisällä kuin ulkonakin. Tukevilla tikkailla poimimme pienempiä tuotteita hyllyistä.

 

Busellato on CNC-pohjainen jyrsin- ja nestauslaite.

Laitteen käyttö tapahtuu käsikonsolin avulla.

Tuotantomme kruununjalokivi on epäilemättä yllänäkyvä CNC-jyrsin, lempinimeltään ”Buse”. Tällä tietokoneohjatulla laitteella saamme taiottua levyaihioista millimetrin murto-osan tarkkuudella kalusteovia ja mitä moninaisimpia kalusterunkoja. Myös erikoisemmat muotoleikkaukset, poraukset ja mittatilaustuotteet ovat koneen mahdollisuuksia. Pystymme työstämään mm. lastulevyä, MDF:ää, vaneria ja laminaatteja erilaisiin kohteisiin, ei pelkästään keittiöihin.

 

Listoituskone leikkaa, liimaa ja siistii nauhat työstettävän kappaleen reunoihin.

Tämä pitkänomainen laatikko kätkee sisäänsä edistyneen reunalistoituskoneen. Leikatun kalustelevyn näkyvät reunat vaativat väriin sopivan reunanauhan, joka on paitsi kiinnitettävä hyvin, myös viimeisteltävä siistiksi. Tällä laitteella tuo kaikki käy nappia painamalla. Tyypillisiä käyttökohteita ovat kaapistojen lisäksi ovet, hyllyt ja pöytätasojen reunat.

 

Tapituskoneella valmistetaan kaapinpohjia.

Kaapistojemme rakenteessa käytetään puisia poratappeja, jolloin valmiissa tuotteessa ei näy ylimääräisiä kiinnitysheloja tai ruuvin kantoja. Kaapin pohjalevyn päissä on tapit ja kaapin sivuissa niitä vastaavat reiät. Poratappien mitoittaminen on tehtävä tarkasti, jotta kaappien pohjat ja sivut sijoittuvat juuri oikeisiin kohtiin. Thunder poraa ja liimaa pohjalevyjen tapit tietokoneohjatun ohjelman mukaisesti.

 

Säteittäissahalla leikataan pitkää tavaraa.

Tarkkuuspyörösaha on ollut osa tuotantoa alusta alkaen.

Tietokoneohjatuista työstölaitteista huolimatta sisältyy tuotantoon paljon perinteistä mittaansahaamista ja paloittelua. Pitkien työpöytätasojen ja erilaisten listojen leikkaaminen käy kätevästi säteittäissahalla. Muiden kappaleiden paloitteluun käytämme tarkkuuspyörösahaa, jonka säädöt varmistavat että sahausjälki on virheetön levyn molemmin puolin.

 

Saranaporausyksiköllä oven poraaminen käy hetkessä.

Pieni, mutta tärkeä laite tuotannossamme on saranaporausyksikkö. Kaapistoissa nykyisin käytettävät saranat vaativat kalusteoveen tarkkaan määritellyn upotuksen. Tällä se käy. Nappia painamalla.

 

Paineilmaa joka lähtöön.

Sahoja lukuunottamatta kaikki tuotantolaitteemme vaativat tasaisen ja kosteusvapaan paineilman lähteen. Ruuvikompressori integroidulla vedenpoistajalla ja riittävän suurella säiliöllä tuottaa tarpeeksi painetta kaikkiin käyttökohteisiimme.

 

Tärkeimmät tuotantoyksiköt työn touhussa.

Jottei tämä menisi aivan kone-esittelyksi, niin on ehdottoman tärkeää painottaa pätevän ja motivoituneen henkilöstön merkitystä tuotannossa. Kaapistojen kasaaminen tapahtuu edelleen käsityönä erillisellä kasauspöydällä. Jokainen liitos, ristimitta, ruuvi ja niitti varmistetaan käsin, jotta lopputuote täyttää asettamamme korkeat laatuvaatimukset. Teemme samalla jatkuvaa kehitystyötä yhdessä myynnin ja tavarantoimittajien kanssa tuottaaksemme entistä parempia ratkaisuja kuluttajien tarpeisiin.

Kun asiakas tilaa kalusteet hän sopii noutoajankohdan myyjän kanssa. Myyjä varaa sähköisestä varausjärjestelmästämme ajan ja toimittaa tilauksen tuotantoon. Tuotannon ja myynnin sijainti samassa rakennuksessa ja saumaton kommunikointi mahdollistavat nopeat, joustavat toimitukset ja erikoisempienkin tuotteiden tarkan toteutuksen juuri tilaajan toiveiden mukaan. Muutoksien ja lisätilauksien käsittely on sujuvaa.

Näin meillä toimitaan. Myymälästä tilatut kalusteet valmistuvat seinän takana samassa rakennuksessa.

Tätä on mielestämme lähituotanto.

Markus Pitkänen – tuotantopäällikkö