Skip to main content
ajankohtaista

Nainen etsii keittiötä. Tositarkoituksella.

On aivan selvää, että juuri ostamassani tulevassa kodissani keittiö pitää uusia. Lattiasta kattoon. Hmmm. Vähän epävarma olo. Mistä, ja varsinkin: mihin hintaan?

Vaihe 1: tarjonnan kartoitus

Juoksin läpi keittiömyymälät, juuri ennen sulkemisaikaa etteivät yritä liian hanakasti ruveta juttusille. Tässä vaiheessa halusin vain vilkaista mallikeittiöt ja napata mukaani ideakuvaston.

Illalla rojahdin kotisohvalle pläräilemään kuvastoja ja tunnelmoimaan. En nyt sano, että siinä mitään viinilasillista olisi ollut käden ulottuvilla, mutta, herranjestas, lauantai-ilta. Hyvin nopeasti hahmottui, miltä minun uusi keittiöni näyttää. Rustiikki, lämminhenkinen, kotoisa, valoisa.

Vaihe 2: tarjouspyyntö

En minä kymmentä tarjousta jaksa ruveta pyytämään, enkä edes viittä. Vertailla pitää kuitenkin, joten parin-kolmen kanssa on varmaan järkevää istua alas asiaa miettimään. MUTTA MITEN VALITA NE PARI-KOLME???

Tässä kohtaa viidakkorumpu ja ruokapöytäkeskustelut nousevat arvoonsa. ”Sieltä saatiin hyvä ja edullinen. Appiukonkin keittiö on sieltä.” Kyllä tuollainen suositus kiinnostaa. Unique Home? No sinnehän pitää soittaa ja sopia tapaaminen.

Minä tiedän vain minkä näköisen keittiön haluan ja paljonko se suurin piirtein saa maksaa. Kauhistuttaa ajatus, että joudun ottamaan kantaa saranoihin, hyllyihin, altaisiin, hanoihin… Le Mans? Eikö siellä ajeta jotain autohurjailua? Tarvitsen runsaasti säilytystilaa, ihan perustason uuni ja liesi riittää, eikö näillä päästä eteenpäin?

Tomi esitti kysymyksiä, haki vastauksia ja ratkaisuja käytännön tilanteiden kautta, näytti välillä mallikeittiöstä mitä tarkoittaa kun en hahmottanut. Eikä onneksi ruvennut kyselemään saranamieltymyksistäni. Hyvinhän tämä sujuu. Aloin vähitellen rentoutua ja innostua asiasta. Parin tunnin jälkeen vaikutti siltä, että olimme löytäneet yhteisymmärryksen siitä, mitä tässä ollaan hakemassa.

Muutaman päivän kuluttua sähköpostiin kilahti sekä ehdotus helposti hahmotettavina kuvina että tarjous, selkeinä euroina. Nomutta! Keittiö näyttää ihanalta ja hintakin kohtuullinen! Kyllä vain. Pulinat pois, teen päätöksen saman tien.

Oli minulla toinenkin tarjous. Tässäkin firmassa sain hyvää palvelua, aivan hyvän suunnitelman, ei moitteen sijaa millään tavalla. Mutta jonkin verran edullisemman hinnan lisäksi Orikedolla nyt vain jotenkin kaikki loksahti paikoilleen. Ovatko nämä niitä samoja mystisiä asioita, joita pohdittiin ”Ensitreffit alttarilla” -ohjelmassa? Että sen vain tietää, kun on löytänyt tulevan keittiönsä. Sen vain jotenkin tietää.

Perjantaina puuseppä tulee mittaamaan keittiön. Että menee kerralla oikein.

Eeva Räihä – asiakas ja sopankeittäjä