Kuka sanoo, että kiintokalusteisiin kannattaa aina valita neutraalit sävyt? Jos värit tekevät sinut iloiseksi, anna mennä vaan! Tässä keltaisessa Unique Home -keittiössä paistaa aina aurinko.  

Vanhan omakotitalon keittiö oli ostohetkellä räikeän oranssi, ja sen käytännöllisyydessä oli toivomisen varaa. Remontissa keittiö muuttui käytännölliseksi – ja keltaiseksi. Kiinteä, vanha komero jätettiin osaksi kalustekokonaisuutta ja maalattiin uusien kalusteiden kanssa yhteensopivaksi.

Maalatuihin kalusteoviin asukkaat poimivat Tikkurilan värikartasta mieleisensä sävyt Greippi (S302) ja Kalsiitti (K487). Yhdistelmä on varsinkin isoilla pinnoilla säväyttävä ja persoonallinen, mutta samalla sävypari on myös varsin ajankohtainen. Väri-instituutti Pantone nimittäin nimesi vuoden 2021 väreiksi ultimaattisen harmaan (Ultimate Grey) ja valaisevan keltaisen (Illuminating), jotka yhdessä viestivät positiivisesta mielenlujuudesta. Veikeän kaksikon muodostavat myös Helatukun vetimet, joista valittiin kahta eri mallia.

Keittiön tumma kompaktitaso on täyslaminaattia ja sävyltään yhteensopivan Blancon kallionharmaan Subline-komposiittialtaan kanssa. Taso saa asukkailta kiitosta armeliaisuudestaan, sillä sen eloisalta pinnalta jokainen leivänmuru ei hypi silmille. Välitilassa on vaivatonta Alumocci-sisustuslevyä valkoisella struktuuripinnalla.

Linjakkaassa keittiössä kodinkoneet on integroitu kalusteisiin, joten esimerkiksi astianpesukone ja kylmälaitteet naaamioituvat kalusteovien taakse. Liesituuletin on ulosvedettävää mallia, ja siihen asennettiin lisäosana musta etulevy, joka mätsää muuhun kalustukseen. Näppärä jätevaunumekansmi avautuu sähköisesti.

Keltaiset ja harmaat kehysovet sopivat vanhan kodin tyyliin. Ohuet työtasot ovat täyslaminaattia.