Vaaleaa puuta, vähäeleisyyttä ja juuri sopiva määrä tummaa tehosteeksi. Tällä reseptillä syntyi harmoninen ilme asiakaspariskuntamme uuteen omakotitaloon. Kaikissa yksityiskohdissa otettiin huomioon myös toimivuus, sillä tässä kodissa halutaan viihtyä pitkään. 

Kolmas talo toden sanoo. Asiakaspariskuntamme oli rakentanut kahdesti aiemminkin, joten heillä oli jo hyvä käsitys siitä, mikä toimii ja mikä ei. Tällä kertaa he halusivat viimeistä yksityiskohtaa myöten käytännölliset kalusteratkaisut ja riittävästi liikkumatilaa niiden ympärille. Avukseen he saivat meiltä Anun, jonka kanssa kokonaisuus hiottiin toimivaksi ja toiveita vastaavaksi. Kauniista ulkonäöstä ei tarvinnut onneksi tinkiä, vaan lopputulos on sekä toimiva että ilo silmille.

Vedinurallisissa kalusteovissa vuorottelevat valkaistu tammiviilu sekä kiiltäväksi maalattu valkoinen. Tammiviilulla viimeistelimme myös sokkelit ja kalusteiden näkyvät päädyt. Keittiön 12 mm paksut kompaktitasot ovat tummanharmaata täyslaminaattia ja samansävyinen komposiittiallas Blancon mallistosta.

Keittiökokonaisuuteen sisältyy monta räätälöityä yksityiskohtaa. Esimerkiksi saarekkeen rungot toteutimme säilytystilaan liittyvien toiveiden vuoksi normaalia korkeampana. Myös välitila altaan yllä on totuttua korkeampi. Sitä suojaa vesiroiskeilta valkoinen lasi.

Järjestyksenpito keittiössä on helppoa, kun pienlaitteille löytyy oma paikkansa aamiaiskaapista, joka tässä tapauksessa kätkeytyy kulmakaappiin. Niin kutsuttu pocket door -ratkaisu, jossa oven saa työnnettyä sivulla rungon sisään, on Unique Home -toteutuksissa mahdollinen myös yhdellä ovella. Oman tuotantomme liukuva tasomekanismi tekee aamutoimista vaivattomia, sillä kahvinkeitintä tai leivänpaahdinta ei tarvitse nostaa käyttöä varten pois kaapista. Taso liukuu pienellä tönäisyllä ulos ja yhtä helposti takaisin paikoilleen.

Arjen luksusta keittiöön tuovat aamiaiskaapin lisäksi monet harkitut keittiömekanismit. Mausteet pysyvät ojennuksessa ja kokin käden ulottuvilla kapeassa, ulosvedettävässä tarvikevaunussa. Altaan yllä sijaitsevien yläkaappien käyttöä helpottaa sähköinen Aventos HF -nostomekanismi. Myös jätevaunu avautuu ja sulkeutuu sähköisesti, joten oveen ei tarvitse koskea käsin. Keittiön toiminnallisuuden viimeistelevät huippulaadukkaat Mielen kodinkoneet.

Toteutimme tähän kotiin myös wc-kalusteet, tilanjakoratkaisun ja liukuovikomerot. Asennustöistä vastasi Mikko.

Valkaistu tammiviilu viehättää erikoismittaisena valmistamassamme keittiösaarekkeessa. Baarituoleille mitoitettu kolo löytyy saarekkeen kummaltakin puolelta.