Oletko aina halunnut tietää, millaisen keittiön alan ammattilainen suunnittelee itselleen? Kalustemyyjämme Piia perheineen remontoi iäkästä puutaloasuntoa, johon pääsimme kuvaajan kanssa vierailulle. Sammaleenvihreään vivahtavassa Unique Home -keittiössä on nyt jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain viimeistelyä odottavaa. 

Vanhan talon uusi Unique Home -keittiö valmistui rakennusaikakauden tyyliä kunnioittaen kuparihuuvan ja valurautaisen puuhellan ympärille. Yläkaapiston kiinteä avo-osa keventää kokonaisuutta. Mittojen mukaisella valmistuksellamme monenlaiset räätälöinnit ovat mahdollisia.

Kaikki lähti vanhasta puuhellasta ja kuparihuuvasta. Oli selvää, että molemmat jäävät paikoilleen, joten ne määrittivät pitkälti keittiön mallin. Piia pyöritteli piirto-ohjelmalla monenlaisia vaihtoehtoja. Saarekekin kokonaisuuteen olisi mahtunut, mutta tilaan haluttiin ehdottomasti mieluummin perinteinen ruokapöytä. Lopulta kävi kuten usein käy, eli ihan ensimmäinen versio suunnitelmista todettiin parhaaksi. Remontin tuloksena on toiminnoiltaan moderni mutta tyyliltään talon rakennusaikakautta kunnioittava keittiö.

Mainitulla ruokapöydällä on muuten tässä kodissa jo pitkä historia, sillä se on pysynyt paikoillaan, vaikka asukkaat ympärillä ovat vaihtuneet. Jo edellisillä omistajilla pöytä toimi 20 vuotta ”väliaikaisena ratkaisuna”, sillä se oli jäänyt asuntoon heitä aiemmilta asukkailta. Piia puolisoineen hyödynsi pöytää remontin ajan apuna monenlaisissa tilanteissa, eikä sen pintaa isommin varjeltu. Valmiiseen keittiöön pöydän oli tarkoitus jäädä todellakin vain väliaikaisesti. Odotusten vastaisesti elämää nähnyt puupöytä kuitenkin nököttää edelleen paikoillaan ja tuntuu siihen kuuluvan. Mihinkäs sitä hyvää vaihtamaan.

Keittiön kaapiston kiinteä avo-osa toimii säilytyspaikkana kauneimmille astioille. Mitoitamme avo-osan kokonaisuuteesi sopivaksi.

Maalattujen kaapistojen sävy on Tikkurilan murretun vihertävä Pro Grey 1903. Kalustekokonaisuuteen istutettiin yläkaapistoja keventävä avo-osa. Sen hyllyillä kauneimmat astiat ovat paraatipaikalla.

Piialle oli selvää, että hän haluaa keittiöönsä Hettich Avantech You -laatikostot, joiden suora sivuprofiili sallii korkeat astiapinot. Kiitosta saa myös Tapwellin kuparihana, joka patinoituu ajan saatossa kauniisti. Ulosvedettävä juoksuputki tekee altaan huuhtelusta ja isojen astioiden tiskaamisesta vaivatonta. Hanan ja huuvan lisäksi kuparia löytyy vetolaatikoiden tyylikkäistä aterinlokerikoista. Komposiittiallas on Stalan mallistosta.

Stalan musta komposiittiallas on helppo huuhdella Tapwellin keittiöhanan ulosvedettävällä juoksuputkella. Kuparinen hana ja saippua-annostelija patinoituvat käytössä, mikä sopii hyvin vanhan talon henkeen.
R Mokki aterinlokerikko mustan ja kuparin sävyissä on yksi tyylikkäistä lisävarusteista, joita tarjoamme Unique Home -keittiöihin.

Työtason valintaa rajoitti valurautainen puuhella, joka lämpenee käytössä melkoisesti. Koska taso haluttiin kiinni hellaan, sen tuli kestää kuumuutta. Tästä syystä monta tasomateriaalia karsiutui heti pelistä pois. Kriteerit täytti sekä kestävyyden että ulkonäön puolesta keraaminen kivi. Kuosi on nimeltään Extra Statuario.

Keraaminen työtaso kestää kuumuutta ja sopii siksi myös vanhan, valurautaisen puuhellan kylkeen.
Välitilan valaiseminen on oleellinen osa onnistunutta keittiöremonttia.

Keittiöstä löytyy monia harkittuja yksityiskohtia, kuten jyrsimällä levyyn upetut led-nauhat ja työtasojen kanssa samasta keraamisesta kivestä toteutetut ikkunalaudat. Erikoismittaiset yläkaapit ovat tavallista syvemmät, joten mikroaaltouuni mahtuu yhden oven taakse piiloon. Kalustealalla työskentely tuo paljon tietämystä erilaisista mahdollisuuksista. Ne kuuluisat silikonisaumat sen sijaan saattavat omassa keittiössä jäädä pitkäksi aikaa vetämättä aivan kuten muillakin. Tarkkasilmäiset voivat kuvista havaita myös ilmastointiteipin palasia sokkeleissa. Kinnitysklipsut Piia on kyllä hankkinut valmiiksi jo aikoja sitten, mutta niiden asentamisen kanssa ei ole pidetty kiirettä, kun kerran sokkelit tuntuvat pysyvän hyvin paikoillaan teipattuinakin. Integroidun jääkaapin päällä sijaitsevan yläkaapin saa auki vain kikkailemalla, sillä siihen ei lopulta asennettukaan sunniteltuja pomppusaranoita. Onneksi pieni epätäydellisyys on aina inhimillistä ja ehdottomasti vanhan talon henkeen sopivaa.

Vanhaan taloon sopivaa henkeä on mahdollista löytää myös moderniin keittiökalustukseen.