Kokonaisuus on tärkeä, mutta niin ovat yksityiskohdatkin. Kumpaakaan ei unohdettu Kaapo Kähkösen keittiöremontissa. Innokkaalla kotikokilla on nyt riittävästi tilaa ympärillään, ja jätelajittelukin käy leikiten. 

Kaapo Kähkösen keittiössä on Unique Home -remontin jälkeen paljon tasotilaa, jota innokas kotikokki kaipaa ruokaa laittaessaan. Kvartsitaso on kestävä kumppani.

Kaapo viettää ison osan vuodesta NHL-kiekkoilijana rapakon takana. Pysyvä koti hänellä ja avopuolisolla on kuitenkin Turun keskustassa. Siellä mies laittaa vapaa-ajallaan mielellään ruokaa. Asunto oli ostohetkellä melko uusi, mutta keittiötä ei hyvällä tahdollakaan voinut sanoa käytännöllisiksi. Vähäisen tasotilan valtasivat keittiön pienlaitteet, ja pidemmän päälle ei tuntunut kovin toimivalta, että kokkailun ajaksi viereen piti kantaa apupöytä.

Kaapo otti suosituksen kautta yhteyttä myyntipäällikköömme Mikaan, jonka kanssa hän ja puoliso lähtivät ideoimaan kerrostalokeittiölle kasvojenkohotusta. Alkuperäisenä ajatuksena oli vain päivittää vanhaa kokonaisuutta, mutta käytännön syistä pariskunta päätyi lopulta uusimaan keittiön täydellisesti. Vastasimme myös kohteen asennustöistä.

Kaunis keittiökokonaisuus syntyi vaaleanharmailla mdf-ovilla, kvartsikomposiittitasolla ja messinkisillä yksityiskohdilla. Mustat kodinkoneet ja komposiittiallas tuovat särmää vaaleaan kalustukseen.

Kaapolle ja puolisolle oli tasotilan lisäksi erityisen tärkeää saada jätelajittelu toimivaksi. Aiemmin nyssyköitä ja pussukoita lojui aina keittiön nurkissa, sillä jäteastioita ei ollut tarpeeksi. Remontti poisti tämän ongelman. Kaapo kiittelee erityisesti sankojen järkevää sijoittelua, sillä esimerkiksi biojätteet on nyt helppo siipaista ruuanlaiton yhdeydessä tasolta suoraan omaan astiaansa.

Jätevaunu biojäteastialla on yksi valikoimissamme olevista tuotteista.

Kaapistojen näkyvät osat ovat harmaaksi maalattua mdf:ää ja työtasot kestävää kvartsia. Ovien pyöreät messinkinupit saivat parikseen samansävyisen Tapwellin hanan. Tumma komposiittiallas on Blancon ja kodinkoneet pääasiassa Siemensin. Vanhasta keittiöstä säästettiin ainoastaan mikroaaltouuni, joka integroitiin kalusteisiin.

Kokonaisuuteen saatiin mahtumaan myös aamiaiskaappi, jonne siirtyivät keittiön pienlaitteet. Tämä vapautti vielä lisää tasotilaa, jota uudessa keittiössä on muutenkin ruhtinaallisesti. Aamiaiskaapin näppärästi ulosliukuvalla tasolla isäntä keitti kuvausryhmällemme kahvit. Maailmalla vietettyjen kuukausien jälkeen kotiin on nyt entistäkin mukavampaa palata, kun siellä odottaa toimiva ja katseita kestävä keittiö.

Aamiaiskaapin käytössä on huomioitava, että keittimien ja paahtimien käytössä ovi ei saa olla koskaan kiinni. Laitteista nouseva höyry ja lämpö vahingoittavat muutenkin helposti kalusteita, mikä on huomioitava esimerkiksi hyllyjen sijoittelussa. Unique Homen liukuva aamiaistaso tuo laitteet käytön ajaksi näppärästi ulos kaapista.