Sopu sijaa antaa! 70-luvun rivitaloasunnosta puuttui kodinhoitohuone. Pyykkihuollolle järjestyi kuitenkin oma paikkansa tilavasta kylpyhuoneesta. Samalla heitettiin hyvästit hukkatilalle. 

Kun lapset lensivät yksi kerrallaan pesästä, pariskunnan oli aika muuttaa pienempiin neliöihin. Uusi koti löytyi 70-luvun alussa rakennetusta rivitalosta. Vaikka asunto oli ostohetkellä yleisesti hyvässä kunnossa, kalusteratkaisujen toimivuudessa oli kuitenkin parantamisen varaa. Siksi asukkaat päättivät uudistaa keittiön lisäksi kylpyhuoneen kaapistoratkaisut. Hyvällä suunnittelulla käytettävissä olevat neliöt saatiin hyödynnettyä aiempaa järkevämmin.

Kylpyhuone oli remontoitu taloyhtiön linjasaneerauksen yhteydessä jokunen vuosi aiemmin. Vaikka kalusteiden kunnossa ei ollut moittimista, niiden sijoittelu ei tuntunut järkevältä, ja tyhjää tilaa jäi paljon. Suuressa kylpyhuoneessa nökötti vain pieni allaskaapisto. Koska asunnossa ei ole erillistä kodinhoitotilaa, heräsi ajatus pyykkihuollon yhdistämisestä kylpyhuoneeseen. Yhdessä Marian kanssa asukaspariskunta suunnitteli kalustekokonaisuuden, jossa kaapistot asettuvat kahdelle seinälle. Tilaa löytyy likapyykkien lajittelulle ja kaikelle muulle tarpeelliselle.

Oma tuotantomme valmisti kalusterungot tummanharmaina, ja niiden kaveriksi valittiin Kensapuun rustiikkitammen sävyiset Kvartetti-ovet sekä Louhi Stonesin kestävät Grey Wave -kvartsitasot. Kromiset Milo-vetimet löytyivät Helatukun valikoimista, ja altakiinnitetty Tartufo-allas on Blancon.

Kyllä nyt kelpaa sekä kylpeä että pyykätä!

Kodinhoitotila ja pyykkipiste kylpyhuoneen yhteydessä.