”Tästähän saisi melkein joulukalenterin”. Näin totesi perhe Haukioja katsellessaan valmista kaapistoseinää. Totta tosiaan, vain 4 luukkua uupuu, sillä toteutimme työhuoneen säilytysratkaisun 20 kalusteovella.  

Nelihenkisen Haukiojan perheen koti valmistui vuoden 2022 Asuntomessuille Naantaliin, Luonnonmaan saarelle. Teräspilarien päälle rakennettu CLT-talo komeilee metsäisellä kalliotontilla ja kantaa osuvasti nimeä Koti Neulanen. Saimme kunnian olla mukana kalustamassa tätä kotia, johon toteutimme kotimaiset ja lähellä valmistetut kaapistot työhuoneen lisäksi esimerkiksi kodinhoitotilaan ja lastenhuoneisiin.

Kaikki ilo irti käytettävissä olevasta tilasta! Tältä pohjalta Haukiojat lähtivät Piian kanssa ideoimaan työhuoneen kalusteratkaisua. Läpikulkutilassa on vain yksi ehjä seinä, joka sai lopulta kaapistoa koko mitalta. 20 kalusteoven taakse mahtuu nyt säilömään kaiken mahdollisen ja jopa mahdottoman. Hyllyjen ansiosta sisältö pysyy kuitenkin hyvin hallinnassa.

CLT-talossa on runsaasti puupintoja, mikä asetti tiettyjä haasteita sisustuksessa käytettävien värien valitsemiseen. Useampia eri mallipaloja käytettiin kohteessa ennen kuin löytyi se oikea. Maalattujen mdf-ovien sävy on Sammal, ja vetimetön ilme syntyi pomppusaranoilla.

Unique Home -kalusteet Koti Neulaseen asensi oma asennustiimimme.

Työhuoneen sammaleenvihreä kaapisto hyödyntää koko seinämitan. Unique Home -toteutus Naantalin Asuntomessuilla 2022