Havupuiden siimekseen, luonnonkauniille Luonnonmaan saarelle rakentui koti nelihenkiselle Haukiojan perheelle. Meillä oli ilo olla mukana projektissa kalusteiden osalta, sillä toteutimme kaapistoratkaisut esimerkiksi molempiin lastenhuoneisiin. Koti Neulaseksi nimetty CLT-talo oli myös Naantalin Asuntomessujen kohde nro 29 kesällä 2022.

Haukiojan perhe oli meihin yhteydessä siinä vaiheessa, kun keittiötoimittaja oli jo valittu, mutta muiden tilojen kiintokalustus oli vielä ajatusasteella. Haasteeseen tarttui myyjistämme Piia, jolle kiertely Asuntomessuilla kuuluu lähes joka kesän ohjelmaan.

Ideointivaiheessa pyöriteltiin monenlaisia vaihtoehtoja sekä rakenteiden että sävymaailman puolesta. CLT-talossa puupinnat ovat reilusti esillä myös sisätiloissa, joten ihan kaikki värit eivät niiden rinnalla pääse oikeuksiinsa. Perheen tytöt toivoivat huoneisiinsa sinisen ja vihreän sävyjä, joten niitä he myös saivat. Kouluikäisen tytön huoneessa kaapistoon jätettiin kolo työpisteelle, joka puuttui vielä kuvausvaiheessa. Mikäli vierailit Asuntomessuilla, saatoit kuitenkin nähdä lopputuloksen.

Maalatut mdf-ovet ovat toisessa huoneessa Kensapuun vakiosävyä Opaali ja toisessa Mellanon sävyä Syvä sininen. Molempien tilojen vetimet puolestaan ovat Helatukun valikoimasta. Kalusterungot valmistimme omassa tuotannossamme, ja kohteen asennuksista huolehti Unique Homen oma asennustiimi.

Kuvat: Antti Ranki Photography

Lastenhuoneen sininen Unique Home -kaapisto Naantalin Asuntomessujen kohteessa Koti Neulanen