Lapsiperheen kylpyhuone sai remontissa vinon kattonsa alle virtaviivaisen Unique Home -kalustuksen. Suunnittelun lähtökohtana toimi asukkaiden ihastus Durat-komposiittiin, josta valmistettiin tilaan reilusti yli kahden metrin levyinen allastaso.

 

Vanhan puutalokodin remontti alkoi yläkerrasta. Vinokattoinen kylpyhuone olisi ollut haastava kalustettava valmisratkaisuilla. Mittavapaalla valmistuksellamme tila oli kuitenkin mahdollista hyödyntää järkevästi. Räätälöidyllä allaskalusteella on nyt leveyttä 224 cm, joten säilytystilaa riittää koko perheen tarpeisiin.

Asukkailla oli jo suunnittelutapaamiseen tullessaan mielessään suomalainen Durat -komposiittimateriaali, jonka valmistuksessa hyödynnetään uusiomuovia. Poikkeuksellisen herkullinen värivalikoima tarjoaa mahdollisuuksia yhtä lailla leikittelyyn kuin hillityn ilmeen luomiseen. Tähän kotiin toivottiin jotain värikästä, mutta ei kuitenkaan liian hallitsevaa. Valinta oli lopulta valkotaustainen Durat-kuosi, jossa seikkailee pieniä, monivärisiä muruja. Mikäli haluat luoda vahvemman vaikutelman, valitse omaan tasoosi isompia värihippuja.

Asukkaat ovat jo ehtineet todeta komposiitin käytössä kiitolliseksi ja lapsiystävälliseksi. Kuten muistakin lämpömuovattavista Solid Surface -materiaaleista, myös Duratista on mahdollista valmistaa saumattomia kokonaisuuksia. Kun allas ja taso sulautuvat toisiinsa, puhtaanapito on helppoa, eikä lika pääse kertymään saumoihin. Paitsi hygieeninen, komposiitti on myös kestävä materiaali ja siksi omiaan kylpytiloihin.

Durat-allastaso sai kumppanikseen vähäeleisen allaskalusteen, jonka näkyvät osat toteutimme Taupe-sävyisestä PET-ovimateriaalista. Vetimettömyyden mahdollistavat ponnahdussaranat. Yläkaapistona toimiva peilikaappi tarjoaa hyllytilaa kosmetiikalle ja muulle tarpeelliselle. Helatukun yläkiinnitteinen led-valo puolestaan tuo tarpeellista lisävaloa kaunistautumishetkiin. Löydät valikoimistamme monenlaiset led-tuotteet osaksi kalustekokonaisuuttasi. Hana on asukkaiden hankkima.

Tämän kohteen kalustesuunnittelusta vastasi Anne, ja asennustyöt teki asukas itse.

Lämpömuovattavista Solid Surface -komposiiteista on mahdollista valmistaa saumattomia allastasoja. Tämä väripilkullinen toteutus on suomalaista Durat-komposiittia, jonka valmistuksessa hyödynnetään kierrätysmuovia.