Asiakkaamme lapsuudenkoti muuttui remontissa hänen oman nelihenkisen perheensä kodiksi. Keittiösuunnittelussa kenties tärkein toive oli saada aamiaiskaappi mahtumaan mukaan kokonaisuuteen. Annen suunnitteluavulla ja omien asentajiemme käsissä 60-luvulla rakennetun kodin sydän muuttui toimivaksi ja toiminnoiltaan moderniksi.

Upeissa rantamaisemissa komeileva, vuonna 1964 rakennettu Villa Päivärinne koki laajan remontin siirtyessään sukupolvelta toiselle. Meillä oli ilo suunnitella, valmistaa ja asentaa modernit kalusteratkaisut kodin keittiöön sekä wc- ja kodinhoitotiloihin. Koska edelliset kaapistot olivat vuosikymmenien takaa, muutos oli melkoinen. Kuvasta näet, miltä keittiö näytti ennen remonttia.

Pitkä ja kapea tila oli suunnittelullisesti haastava, varsinkin kun ehjää seinäpintaa löytyi vain huoneen perältä. Keittiö päätettiin pitää silti entisellä paikallaan, ja pienen pyörittelyn jälkeen kaikki tarpeelliset toiminnot löysivät paikkansa kalustemyyjämme Annen piirtämissä suunnitelmissa.

Erityisen iloisia asukkaat ovat remontin jälkeen aamiaiskaapistaan, joka löytyy nyt keittiön kulmasta taiteovien takaa. Sisäosat viimeistelimme 18 mm paksulla Country tammi -levyllä, joka sopii kauniisti yhteen puukuvioitujen laminaattitasojen kanssa. Aamiaiskaapin WingLine -mekanismi avaa ovet nippuun oikeaan sivuun. Mekanismia on saatavilla myös kätisyydellä.

Simple-kalusteovien hillityn beige väri on Mulperi (H484), joka on tullut monille tutuksi Tikkurilan suosittuna seinämaalisävynä. Mulperi on nykyään myös yksi maalattujen mdf-ovien vakiovaihtoehdoista. Laminaattitasojen puukuosi kantaa nimeä Rustiikki Tammi. Tyylin viimeistelevät mustat Filum-lankavetimet, jotka sopivat vanhan talon henkeen. Komeroseinällä ylimmät ovet jätettiin ilman vetimiä ja varusteltiin sen sijaan ponnahdusmekanismeilla.

Vesipiste sijoittuu ikkunan eteen, joten kotityövuoron haltijalla on mahdollisuus ihailla tiskatessaan kauniita maisemia. Blancon tumma Naya-allas sekä Damixan musta Silhouet-hana tuovat kontrastia vaalesävyiseen keittiöön.

Keittotason sijoittelu oli tässä keittiössä helppoa, sillä Boran S Pure -induktiotasoon on integroitu huoneilmaan palauttava liesituuletin. Yläkaapeille ei ollut kalustekokonaisuudessa tarvetta, sillä vetolaatikot vetävät sisäänsä paljon astioita ja ruokatarvikkeita. Näin asukkaiden oli mahdollista säilyttää tiiliseinässä oleva aukko eteisen ja keittiön välillä. Takaseinän korkeaan komeroseinään naamioituvat aamiaiskaapin lisäksi integroidut uunit ja kylmälaitteet.

Kuvausten keskipisteenä olleeseen aamiaiskaappiin ollaan oltu erityisen tyytyväisiä. Se palvelee meidän arjessa todella hyvin ja mm. keittiön pienet kodinkoneet on helppo kätkeä ovien taakse silloin, kun niitä ei käytetä. Rauhoittaa tilaa kummasti! Kiitos Unique Homelle käynnistä ja laadukkaasta työstä! (teksti lainattu @villa_paivarinne_1964 Instagram-tililtä)

Tämän kohteen purku- sekä kalusteasennustöistä vastasi oma asennustiimimme.

Unique Home -aamiaiskaappi räätälöidään aina asiakkaan tarpeita ja tyyliä vastaavaksi. Myös kokovaihtoehtoja on lukuisia. Tämän keittiön taiteovellisen aamaiskaapin valmistimme rustiikkitammen sävyisillä sisäosilla. Mekanismina aamiaiskaapissa on WingLine.