Värit tuovat iloa elämään ja myös kalustamiseen. Tämän keittiön väripilkkuna toimii vihreä saareke, jonka ääressä on ilo kokata. Metallivärinä toistuu allasheloja myöten messinki.

Uuden rivitalokohteen avokeittiö sai Marian suunnitteluavulla kauniisti kaksiväriset kaapistot. Korkean komeroseinän ja vesipisteen valkoiset ovet sulautuvat vähäeleisesti seinään herättämättä liikaa huomiota. Kalustemainen ratkaisu integroituine kodinkoneineen on rauhallinen katsella myös oleskelutilan puolelta. Ovimallina on Kensan Kvartetti.

Keittiön keskipisteenä toimii saareke, jonka toteutimme kalustepeitteitä myöten tummanvihreänä. Carlo Casagranden Zenit Luxe -ovimateriaalista valmistettiin myös kalustepeitteet sokkeleihin ja irtosivuihin. Näin syntyi eheä kokonaisuus, joka on reippaasta väristä huolimatta levollinen. Saarekkeen ääreen sijoitettiin moderni keittopiste, jossa liesituuletin on integroitu induktiotasoon.

Ecolamin vaaleasävyisen laminaattitason kuosi on nimeltään Vaalea Caesarkivi. Se jatkuu myös tilavan aamiaiskaapin sisäpuolella. Hettich WingLine -mekanismi taittaa ovet seinää vasten. Näin aamiaiskaappia on helppo pitää auki ilman että mikään on muiden keittiöaskareiden tiellä. Taittomekanismi on myös hinnaltaan huokea, joten siitä on tullut lyhyessä ajassa varsin suosittu. Valmistamme aamiaiskaappeja monilla eri mitoilla ja erilaisiin budjetteihin sopivina. WingLine-mekanismi toimii myös kodin muiden tilojen kalusteratkaisuissa, kuten työpisteessä tai vaikka tv-kaapissa.

Metallivärien ei nykyään tarvitse riidellä keskenään keittiön yksityiskohdissa. Heloihin on nimittäin tarjolla paljon muitakin sävyvaihtoehtoja kuin teräs. Tässä keittiössä sekä hana että Intran komposiittialtaan koripohjaventtiili ja ylivuotosuoja ovat messinkiset. Niiden kumppaniksi sopivat nuppivetimet löytyivät Helatukun mallistosta.

Jos et osaa valita keittiökaapistoihin yhtä sävyä, valitse kaksi! Tyylikäs kokonaisuus syntyy esimerkiksi siten, että saarekkeen ovissa ja verhoiluissa on käytetty yhtä väriä ja muissa kaapistoissa toista. Tämän uuden rivitalokeittiön katseenvangitsijana toimii vihreä saareke supermattapintaisilla Luxe Zenit -ovilla.