Mikä sopisikaan paremmin suomalaisiin saaristomaisemiin kuin metsänvihreä keittiö? Vapaa-ajankodiksi rakennettu hirsitalokoti viestii monin tavoin huolellisesta suunnittelusta ja tinkimättömästä toteutuksesta.

Tästä keittiöstä piti alunperin tulla sininen, mutta vapaa-ajankodin kolmivuotisen rakennusprojektin aikana suunnitelmat ehtivät elää. Lopputulos tuntuu ja näyttää kuitenkin kaiken vaivan arvoiselta. Hirsitalo oli kuvaushetkellä juuri valmistunut ja ensimmäinen mökkikesä vasta edessäpäin. Ympäristö ei kuitenkaan ole asukkaille vieras, sillä heidän vanha mökkinsä sijaitsee samalla tontilla. Niin mustikkamättäät kuin kaislikossa asuva sorsaperhe ovat jo ehtineet tulla tutuiksi.

Uuden mökkirakennuksen suunnittelu ja toteutus tehtiin pieteetillä, eikä pienimpiä ykistyiskohtiakaan jätetty huomiomatta. Asukkaat kertovat arvostavansa kalustesuunnittelijamme Marian paneutumista projektiin ja kokevat, että heidän pienimmätkin toiveensa tulivat huomioiduksi. Valmistimme hirsitaloon keittiön lisäksi myös muiden tilojen kalusteratkaisuja mittatilaustyönä. Tutustu esimerkiksi kodin kauniiseen kylpytilaan!

Keittiön maalattuihin kalusteoviin asukkaat valitsivat metsänvihreän sävyn, joka istuu täydellisesti ikkunoista avautuviin havupuumaisemiin. Mellanon ovimalli on nimeltään Rauha, ja osa yläkaapistoista sai ovesta lasiaukollisen version. Vitriinin keveän ilmeen viimeistelevät Mirror Linen lasihyllyt. Ylämaan vihreät luonnonkivitasot keittiöön työsti suomalainen veistämökumppanimme Louhi Stones.

Keittiön vesipiste ja jätelajittelu sijoittuvat saarekkeeseen, jonka taustapuoli on timpurin toteuttama ja maalattu kaapistojen kanssa yhtenevällä sävyllä. Keittiöallas on Lapetekin Etagon-malli ja materiaaliltaan ruostumatonta terästä. Maria huomioi kalustesuunnitelmissa, että asiakaspariskunta on tottunut lajittelemaan jätteensä perusteellisesti. Jotta astioiden määrä saatiin riittäväksi, 60 cm leveitä jätevaunuja oli järkevää sijoittaa kaksi rinnakkain.

Vetolaatikoihin piiloutuvat myös suomalaisvalmistaja Festivon kätevät Citycold-kylmälaitteet. Keittiö varusteltiin muiltakin laitteiltaan sellaiseksi, että kakkoskotiin on mahdollista muuttaa vaikka pysyvästi asumaan, mikäli sieltä ei enää raaski lähteä välillä kaupunkiin. Emme lainkaan ihmettelisi, jos näin kävisi.

Kuvat meille otti Jere Satamo / Rabbit Visuals.

Hirsitalon metsänvihreä keittiö istuu ikkunoista avautuviin maisemiin. Maalatut mdf-ovet ovat Mellanon valmistamat, ja osa yläovista on lasiaukkoisia.