Ensiluokkaisesti toteutetussa kakkoskodissa joka ikinen yksityiskohta on suunniteltu huolella. Tilavan kylpyhuoneen kalustamisessa huomioimme niin asukkaiden toiveet ja tarpeet kuin talotekniikan vaatimukset. Allaslaatikoston lisäksi valmistimme tilaan pyykkipisteen kalustuksen.

Vapaa-ajan koti kannattaa suunnitella sellaiseksi, että arjesta irtautuminen on helppoa. Tällä ajatuksella asiakaspariskuntamme lähti rakentamaan itselleen saaristomaisemiin hirsitaloa, jonka yksityiskohdissa mitään ei jätetty sattuman varaan. Joka ikinen pistorasian paikkakin mietittiin huolella etukäteen. Asukaspariskunta kiittelee Mariaa asiantuntevasta ja kärsivällisestä suunnitteluavusta kolmivuotisen rakennusprojektin aikana. Viimeisen päälle hiottuun ja monin mukavuuksin varusteltuun kakkoskotiin on helppo muuttaa vaikka kokonaan asumaan, jos siltä tuntuu.

Kookkaan kylpyhuoneen kiintokalusteisiin asukkaat rohkenivat valita materiaaleiksi puuta ja maalattua mdf:ää, sillä isossa tilassa suihkut eivät sijaitse aivan kaapistojen kyljessä. Puupohjaiset materiaalit eivät nimittäin pidä kastumisesta. Kosteassa tilassa myös kalusterungot altistuvat rasitukselle, mikä on syytä huomioida materiaalivalinnoissa. Tähän kylpytilaan valmistimme rungot korkeapainelaminaatilla pinnoitetusta kalustelevystä, joka kestää tavallista paremmin kosteutta ja lämpötilavaihteluja. Laminaattirunkojen levyväri valittiin sopimaan yhteen harmaiden Sirena-ovien kanssa.

Käsienpesupisteitä sijoitettiin rinnakkain kaksi. 4 cm paksun, massiivipuisen antiikkitammitason päällä lepäävät suomalaisen Woodion malja-altaat. Vedenkestävästä puukomposiitista valmistettujen Woodio-tuotteiden materiaalimallit löydät myymälästämme. Tässä kylpytilassa altaiden sävy on Natural. Allaslaatikosto tarjoaa reilusti säilytystilaa, jota sisälaatikot vielä tehostavat entisestään. Maalatut, harmaat etusarjat ovat Carlo Casagranden Sirena-ovimallia ja Corsica-vetimet Rakennushelaston valikoimasta.

Kalustesuunnittelussa huomioimme myös talotekniikan, joka naamioitiin piiloon ikkunaseinustan kaapistokokonaisuuteen. Kylpytila palvelee samalla kodin pyykkipisteenä, joten Maria mitoitti kalustukseen sopivan kolon pesukoneelle. Pyykkikorit löytyvät kalusteovien takaa. Saunojien iloksi kaapistokokonaisuuteen istutettiin lisäksi virvokekaappi sekä kiinteä istumapenkki. Tila tihkuu nyt sekä tunnelmaa että toiminnallisuutta.

Vapaa-ajan asunnon tilava kylpyhuone toimittaa mkyös kodinhoitopisteen virkaa. Kalustesuunnittelussa huomioimme niin talotekniikan kuin pykkikoneen ja virvokekaapin vaatimat mitoitukset. Kalusterungot valmistimme harmaasta korkeapainelaminaatista, joka valittiin sopimaan harmaisiin Sirena-oviin ja -etusarjoihin.