Sisääntuloa ei turhaan kutsuta kodin käyntikortiksi, sillä se antaa tiloista ensivaikutelman. Kahden aikuisen vapaa-ajankotiin kelpaa astella sisään, sillä vastassa on edustava eteinen. Arjen toiminnot harkittiin etukäteen aina puhelimien latauspisteestä lähtien.

Olemme sanoneet tämän aiemminkin ja sanomme taas: Vakiomitoissa ei ole mitään vikaa, jos käytettävissä oleva tila täyttyy niillä sopivasti. On kuitenkin tilanteita, joissa standardikokoiset kalusteet eivät tuota parasta mahdollista lopputulosta. Mittavapaasta valmistuksestamme on iloa, kun kalusteet halutaan sovittaa esimerkiksi seinärakenteisiin, kuten tässä uudessa hirsitalossa.

Kahden aikuisen vapaa-ajankodissa lukuisat yksityiskohdat viestivät siitä, että ratkaisujen ideointiin ja toteutukseen on käytetty aikaa. Heti eteisessä tulijaa tervehtii tiloja jakava kiviseinä, jonka päätysyvennykseen suunniteltiin latauspiste puhelimille. Valmistimme aukkoon pienen vetolaatikon, joka tarjoaa säilytystilaa pienille mutta tärkeille tarvikkeille. Kalusteen yläpuolelle asukkaat tilasivat ilmavan lasihyllyn.

Kiviseinäke sai Marian suunnitteluavulla millilleen mitoitetut kaapistot sekä olohuoneen että eteisaulan puolelle. Kaikissa kalusteratkaisuissa toistuvat samat materiaalit. Raakatammen sävyisestä kalustelevystä valmistetut kaapistot sekä mustat, laavakivikuosiset laminaattitasot ovat omaa tuotantoamme, ja Manor-vedinnupit löytyivät Savo Designin mallistosta.

Eteisaulan puolella seinäsyvennykseen sijoittiin alakaapisto, jonka vastapuolelle olohuoneeseen valmistimme tv-tason. Seinässä oleva aukko sai puolestaan räätälöidyn baaripisteen, joka palvelee sekä olohuoneesta että eteisaulasta käsin. Yläkaapistoksi toteutimme lasivitriinin, jonka saa avattua kummaltakin puolelta. Myös alakaapistot viinikaappeineen toistuvat samanlaisina aulassa ja oleskelutiloissa, joten arjen sujuvuuteen on todella kiinnitetty huomiota.

Toimitimme tähän uuteen hirsitaloon tilanjako-oviksi Mirror Linen mäntypuiset LADON Ovi -liukuovet. Kuvaushetkellä vapaa-ajankoti oli vielä viimeistelyvaiheessa ja asukkaat suunnittelivat käsittelemättömien ovien maalaamista sisustukseen sopivalla värillä.

Tutustu myös kodin metsänvihreän keittiöön sekä kauniiseen kylpytilaan.

Eteisen kiviseinäkkeeseen upotetu kaapistot ovat Unique Homen omaa tuotantoa. Toimitimme kohteeseen myös taustalla näkyvät Mirror Linen käsittelemättömät Ladon Ovi -liukuovet.