Tämän kodin sydän on sinivalkoinen. Sen tärkeitä yksityiskohtia ovat lasivitriini, tilava saareke sekä erillinen ruokakomero eli pantry. Asukasperheen elämää pääset seuraamaan lähemmin Instagram-tilillä @villalumirinne. Annetaan nyt kodin emännän kertoa omin sanoin tunnelmallisen keittiönsä tarina. 

Tämä Unique Home -keittiö on sinivalkoinen paitsi sävyiltään myös arvoiltaan, onhan se suomalaista työtä. Keittiön keskipisteenä toimii tilava saareke, jonka ääressä syödään ja kokataan,

”Meidän keittiön idea rakentui edellisen vuokrakotimme jättisuuren saarekkeen sekä pantry-ratkaisun ympärille. Tärkeää oli keittiön keveys sekä muuhun olohuone-ruokailu-musiikkitilaan sopiva kevyt ja huonekalumainen ilme. Lisäksi halusin huolehtia väreistä niin, ettei yhtenäinen tila olisi kovin kirjava ilmeeltään. Taide ja kasvit olisivat niitä väripilkkuja.

Tyylillisesti haimme erityisesti ajattomuutta ja klassista ilmettä. Ovivalinta siirtyi nopeasti sileästä shaker kehykseen, ja päädyimme lopulta runsaampaan Fondo-oveen, joka on klassinen, mutta ei kuitenkaan liian romanttinen tai maalaistyylinen. Unique Homen messinkivetimet saarekkeeseen ja vetolaatikoihin täydensivät täydellisesti kirppislöytöjäni, samansävyisiä nuppivetimiä. Ovimallin peilissä on sopivan terävät hionnat, jolloin vaikutelma ei ole ysäri vaan juuri täydellinen, sopivasti moderni ja ajankohtainen. Samalla näyttää siltä, että keittiö voisi olla vaikka kuinka vanha.

Shaker-henkinen kalustus syntyy kehysovilla, joita on valikoimissamme paljon erilaisia.
Runkojen väleihin on asennettu välilevyt lisäämään yksilöllistä ilmettä ja kehystämään kutakin laatikostoa tai kaapinosaa. Tämä oli pelkästään visuaalinen herkku – levyt lisäävät käsityön ja ajattomuuden fiilistä. Oikea ratkaisu!
Kaksivärisyys oli suunnittelun lähtökohta. Halusimme seinäkaappien häviävän mahdollisimman paljon seinään, jossa on sama maalisävy, Tikkurilan Kalla (G503). Alunperin pohdimme mustaa saareketta, mutta pehmeä mustansininen, Takorauta (Y500) vei voiton. Sävy näyttää välillä murretulta siniseltä, välillä melkein mustalta. Terävää mustaa löytyy sitten muun muassa pantryn Hietakari-lasiovesta, kodinkoneista, ikkunoista sekä saareketuolien istuimista.
Toteutamme keittiöösi mdf-kaapistot millä tahansa Tikkurilan värikartastosta poimitulla sävyllä.

Saareke imee hurjasti säilytystilaa ja on vaan todella kätevä. Etätyöt, leivonta ja ruuanlaitto toimivat saarekkeella. Kantta kasvatettiin niin, että saimme tuoleja varten sopivan lipan. Saarekkeen alla olevissa kaapeissa ei ole vetimiä; ne vedetään auki alhaalta. Sininen antaa ihanaa sävykkyyttä, eikä lopputulos ole kuitenkaan kirjava. Pikku-Leonan syöttötuoli maalattiin samalla värillä. Sävy on klassinen, mutta ei liian nähty. Viileänvaalea paksu kvartsitaso täydentää ajattoman tyylin, ohut kansi olisi ollut itselle liian moderni.

Olemme nauttineet keittiön käytettävyydestä. Vesipisteen viereinen vetolaatikko on bioroskis, joten kuoret ja muut saa yhdellä pyyhkäisyllä suoraan pois näkyvistä. Astianpesukone on integroitu oven taakse ja lautaset ja kulhot säilyvät viereisissä laatikoissa. Kuivauskaappia meillä ei ole. Pärjäämme loistavasti ilman.

Ylisyvä kvartsitaso muodostaa saarekkeeseen lipan, jonka äärellä mahtuu istumaan ja ruokailemaan.

Lasiset astiat ovat kätevästi saatavilla vitriinistä ja samalla aina näkyvissä. Sattumalta lasien ja kulhojen sävyt pelaavat yhteen saarekkeenkin sävyn kanssa. Alitajunnallahan näitä valintoja tehdään! Meillä kaikki astiat ja lasit, mariskoolit, maljakot ja kannut ovat käyttötavaraa, eivätkä koristeita. Ne säilyvät vitriinissä kerroksellisesti ja runsaasti, eivätkä sotilaallisessa järjestyksessä. Kirppislöydöt ja design osaavat olla tappelematta vierekkäin lasihyllyillä. Oli myös harkittu ratkaisu olla enää lisäämättä avohyllyä vitriinin viereen. Vitriini tarvitsee tilaa ympärilleen!

Yläkaapiston korvaava lasivitriini tarjoaa paraatipaikan kauneimmille astioille ja keventää samalla keittiön ilmettä.

Palvelusta voin myös antaa erinomaista palautetta. Oli ilo pohtia ovien ja laatikoiden leveyksiä ja vaikka oma näkemys olikin vahva, tuli myyjältä sopivasti ammattilaisen näkökulmaa ja sujuvia käytännön ratkaisuja suhteessa toiveisiin ja budjetointiin. Myös sidebyside -jääkaapin mitoitus suhteessa vieressä olevaan mikro-/uunikaappiin hoitui jo rakennesuunnittelun aikana. Tätä ei asiakkaana itse olisi osannut edes ajatella. Havainnekuvat lupasivat jo hyvää ja valmiina tämä on kerrassaan upea! Ovien sävytys huomioitiin myös hyvissä ajoin.

Valikoimiimme kuuluvat myös lasiaukko-ovet sekä tilanjakajat. Tämän Unique Home -keittiön yhteydestä löytyy erillinen pantry eli ruokakomero, johon kuljetaan mustakehyksisestä ruudukko-ovesta.

Saimme kaikenkaikkiaan täydellisen keittiön, josta saamme jatkuvasti palautetta esimerkiksi vierailtamme. Keittiökokonaisuus on myös päivittäinen ilo itselle. Löysimme sopivan yhdistelmän uutta ja vanhaa, klassista, ajatonta tyyliä ja modernia käytettävyyttä. Lämmin suositus <3″