Vaaleassa vara parempi? Vaikka 2020-luvun kodeissa nähdään paljon värejä, valkoinen on kiintokalusteissa suomalaisten kestosuosikki. Tämän uudiskohteen keittiössä valkoinen sai rinnalleen vaaleaa puukuosia. 

Materiaalit ovat kehittyneet vuosien kuluessa valtavasti, joten tyylistä ei tarvitse tinkiä, vaikkei olisi valmis hoitamaan aitoja puupintoja. Tämän keittiön saarninsävyiset Kvartetti-ovet ovat helppohoitoista mikrolaminaattia, joka pintastruktuuriltaan jäljittelee taidokkaasti puuta. Samaa huoltovapaata materiaalia löytyy myös aamiaiskaapin sisäosista. Sekä valkoiset että puukuosiset työtasot ovat niinikään huoletonta laminaattia.

Vetimetön keittiö on ilmeeltään seesteinen, sillä myös kodinkoneet on liesituuletinta myöten integroitu kalusteisiin. Ovet ja laatikot avautuvat pomppusaranoilla. Ainoastaan integroituun astianpesukoneeseen ja kylmälaitteeseen asennettiin huomaamaton profiilivedin avaamista helpottamaan. Tilavan saarekkeen ääressä mahtuu ruokailemaan, ja pocket door -mekanismilla toteutettua aamiaiskaappia kelpaa pitää myös auki. Vaaleaa kokonaisuutta terästävät Tapwellin musta hana sekä Blancon komposiittiallas.

Tämän uudiskohteen kalustesuunnittelusta vastasi Maria yhdessä asiakkaan kanssa.

Skandinaavisen vaalea keittiö pocket door -aamiaiskaapilla ja pomppusaranoilla. Kvartetti Saarni -ovet ovat puukuvioitua mikrolaminaattia.