Mietityttääkö musta? Astetta pehmeämpi tunnelma syntyy tummanharmailla kaapistoilla. Lämmintä tunnelmaa tilaan tuovat myös keraamiset kivipinnat. 

Tässä keittiössä katse kiinnittyy ensimmäisenä tilavaan saarekkeeseen. Kivilähteen keraaminen Calacatta Oro -kivi on isoina pintoina näyttävä. Sitä on käytetty sekä työtasoissa että saarekkeen päädyissä.

Keittiön kaapistot saattavat vaikuttaa ensivilkaisulla mustilta, mutta todellisuudessa ne ovat tummanharmaat. Kalvo-ovien sävy on antrasiitti. Oman tuotantomme aamiaiskaappiin asennettiin pocket door -ovet, jotka saa työnnettyä sivuille rungon sisään taskuun. Näin ne eivät ole tiellä, vaikka kaappia pitäisi auki pidempiäkin aikoja. Keittiön muu säilytys on toteutettu pitkälti kätevin vetolaatikoin.

Kalusteisiin integroidut kodinkoneet pitävät tilan yleisilmeen rauhallisina. Moderni keittotaso-liesituuletin poistaa höyryn ja käryn vastavirran avulla. Se on helppo sijoittaa myös saarekkeeseen, sillä erilliselle liesituulettimelle ei ole tarvetta. Avokeittiön linjakasta tyyliä täydentävät Lungo-profiilivetimet.

Tapwellin mustassa hanassa on ulosvedettävä juoksutusputki, joka tekee esimerkiksi uunipeltien huuhtelusta vaivatonta. Altapäin asennettu komposiittiallas on Blancon.

Tämän uudiskohteen kalustesuunnittelusta vastasi Maria.

Valmistamme aamiaiskaappeja monilla eri mekanismeilla ja runkoväreillä. Tämä pocket door -toteutus on käytännöllinen etenkin, kun ovia halutaan pitää paljon auki. Oman tuotantomme valmistama runko hyllyineen on väriltään harmaa ja sopii yhteen antrasiitin sävyisten kalusteovien kanssa.