Skip to main content
etusivu

Aamiaiskaappi on arjen apuri

Kun aamiaiskaapin sisältö on hyvässä järjestyksessä, pocket door -ovia kelpaa pitää aina auki.

Jos pitäisi nimetä viime vuosien suurin keittiöilmiö, se olisi todennäköisesti aamiaiskaappi.  Avokeittiöt ovat tulleet suomalaiskoteihin jäädäkseen, ja samalla on syntynyt tarve piilottaa toimintoja siten, että kaikki on kuitenkin helposti käden ulottuvilla. Apu on löytynyt aamiaiskaapista, jonka voimme toteuttaa Unique Home -kalustekokonaisuuksiin monella eri tavalla – aina kotisi kokoisesti. 

Mikä on aamiaiskaappi?

Trendejä tulee ja menee, mutta parhaimmat niistä jäävät pysyvästi osaksi elämää. Aamiaiskaapille on helppo povata pitkää ikää ja yhä kasvavaa suosiota. Ovien taakse piiloutuva työskentely- ja säilytystilan yhdistelmä auttaa pitämään keittiön yleisilmeen siistinä ja työtasot tyhjinä, sillä esimerkiksi keittimille ja paahtimille löytyy paikkansa aamiaiskaapista. Kun aamukahvi on tippunut ja leivät paahdettu, kaiken saa kätevästi piiloon ovien taakse. Eipähän tarvitse palata illalla sotkuisen näköiseen keittiöön! Huolella suunniteltua aamiaiskaappia kelpaa toki pitää aukikin.

Vihertävän harmaa keittiö puutasoilla ja pocket door -aamiaiskaapilla.
Tuplaleveä Unique Home -aamiaiskaappi on toteutettu pocket door -mekanismilla.

Keittiösi kokoisesti

Toisin kuin moni luulee, aamiaiskaappi ei vaadi isoa keittiötä, vaan myös kompaktin kokoisiin koteihin on tarjolla omat ratkaisunsa. Esimerkiksi rulo-ovi on toimiva pienessä keittiössä, sillä sen avaaminen ei vaadi tilaa sivuilta. Mainio vaihtoehto on myös oman tuotantomme ulosliukuva aamiaistaso, joka mahtuu yhden oven taakse. Se on nappivalinta kulmakaappiin, jonka sisältö on muuten usein hankalasti hyödynnettävissä. Laitteita ei tarvitse erikseen siirtää käyttöä varten, sillä ne liukuvat tason mukana ulos kaapista. Näin esimerkiksi kahvinkeittimestä nouseva höyry ei pääse vaurioittamaan yläpuolista hyllyä.

Pocket door-aamiaiskaappi ulosliukuvalla tammitasolla. Keittimen ja paahtimen käyttöä helpottaa liikkuva taso.
Rulo-ovi on näppärä pienessä tilassa, sillä se ei vie avautuessaan tilaa sivuilta.

Monta tapaa toteuttaa aamiaiskaappi

Aamiaiskaapin alkuperäinen idea käy ilmi nimestä, mutta sen käyttötarkoitus on sittemmin laajentunut. Ovien taakse voit piilottaa juuri sen, mikä omassa arjessasi tuntuu tarkoituksenmukaiselta. Tyypillisiä varusteita aamiaiskaapin sisäpuolella ovat pistorasia, liiketunnistimella toimiva led-valaistus sekä sopivassa suhteessa työtasoa ja hyllytilaa. Toteutamme aamiaiskaappeja yhdellä tai kahdella ovella, korkeina tai puolikorkeina ja useammalla eri avausmekanismilla. Käytettävissä olevan tilan lisäksi omat tarpeesi sanelevat sen, mikä toimii arjessasi parhaiten. Mikään ei estä lainaamasta aamiaiskaappi-ideaa keittiön puolelta myös kodin muihin tiloihin.

Suositussa pocket door -aamiaiskaapissamme ovet työntyvät sivuilla kalusterungon sisään, eivätkä näin auki ollessaan estä pääsyä viereisiin kaappeihin. Taitto-työntömekanismi sopii siksi mainiosti myös keskelle kaappirivistöä. Toteutamme taskuratkaisua sekä yhdellä että kahdella ovella.

Skandinaavisen vaalea keittiö pocket door -aamiaiskaapilla ja pomppusaranoilla. Kvartetti Saarni -ovet ovat puukuvioitua mikrolaminaattia.
Viimeistellyssä aamiaiskaapissa on sisäpuolella samat materiaalit kuin keittiön näkyvillä pinnoilla.

WingLine-taitemekanismi puolestaan avaa ovet siipimäisesti nippuun toiselle sivulle, ja koko kaapin sisällön saa esille yhdellä kädenliikkeellä. Ratkaisu on toimiva esimerkiksi L-mallisen keittiön kulmassa, tason päälle avautuvassa kaapissa. Ovet taittuvat tällöin avautuessaan kaksinkerroin seinää vasten, eivätkö ole tiellä muissa askareissa. Taitto-ovista on tullut nopeasti varsin suosittuja, eikä niiden hyödyntäminen rajoitu pelkästään keittiöön.

Unique Home -aamiaiskaappi räätälöidään aina asiakkaan tarpeita ja tyyliä vastaavaksi. Myös kokovaihtoehtoja on lukuisia. Tämän keittiön taiteovellisen aamaiskaapin valmistimme rustiikkitammen sävyisillä sisäosilla. Mekanismina aamiaiskaapissa on WingLine.
Mattamustan Unique Home -keittiön kulmasta löytyy taiteovellinen aamiaiskaappi, jonka sisälle syttyy valo liiketunnistimella.

Aamiaiskaappi eri budjeteille

Unique Home -aamiaiskaappi on sekä kokonsa, ulkonäkönsä että myös hintalappunsa puolesta muokattavissa sinun ja kotisi tarpeisiin. Budjettiversio aamiaiskaapista syntyy esimerkiksi perinteisillä, yliavautuvilla saranoilla ja kalustelevystä valmistetuilla sisäosilla. Myös WingLine-taittomekanismi on hinnaltaan varsin edullinen. Ylellisempään aamiaiskaappiin valmistamme runko-osat vaikkapa puuviilusta ja asennamme työtasoksi kiveä. Sinä päätät, me toteutamme!

Edullinen aamiaiskaappi valkoisella rungolla ja yliavautuvilla saranoilla. Käytettävyyttä lisää oman tuotantomme liukuva puutasoratkaisu, joka mahdollistaa esimerkiksi kahvinkeiton ilman keittimen siirtoa pois kaapista.

Aamiaiskaapin ovia kelpaa pitää auki, kun sisäpuoli on viimeistelty sopimaan yhteen muun kalustuksen kanssa. Tämä mielessään asiakkaamme Juulia ja Emil valitsivat keittiöönsä pocket door -mekanismilla varustetun aamiaiskaapin. He pitävät täyskorkeita ovia kuulemma lähes poikkeuksetta auki, eivätkä ne sivutaskuihin työnnettyinä ole tiellä arjen askareissa.

Lattiaan asti mitoitetut kalusteovet jättävät saarekkeessa sokkelin piiloon. Tässä perheessä aamiaiskaapin ovia pidetään aina auki.

Taiteovet kalustuksessa

Niin kutsuttujen aamiaiskaappimekanismien hyödyntäminen ei rajoitu pelkästään keittiöön, vaan niiden avulla on helppo piilottaa myös kodin muita toimintoja. Yhä useammasta kodista löytyy esimerkiksi etätyöpiste, joka halutaan työpäivän jälkeen pois silmistä ja pois mielestä. Myös pyykkikoneiden piilottamisesta on tullut suosittua. Mittavapaan valmistuksemme ansiosta Unique Home -ratkaisut taipuvat moneen. Asiakkaamme hyödynsivät remontissaan taittomekanismia television piilottamiseen. Mitoitimme keittiöniemekkeen ylisyväksi, jotta sen toiselle puolelle oli mahdollista upottaa tv-kaappi.

WingLine-mekanismilla varustettujen taiteovien taakse piiloutuvan tv-tason ideoi asiakkaalle sisustussuunnittelija Jutta Tanninen. Ratkaisussa hyödynnettiin mittavapaata valmistustamme. Keittiöniemekkeen syvyyttä kasvattamalla toiselle puolelle jäi tilaa tv-tason upotukselle.
Ylisyvänä toteutettu keittiöniemeke palvelee toisella puolella tv-kaapistona.

Toteuta oman elämäsi aamiaiskaappiunelmat

Varaa aika keittiösuunnittelutapaamiseen numerosta (02) 880 0160!

Varaa suunnitteluaikasi netissäOta yhteyttä