Yhdessä tilassa yhtä tyyliä, viereisessä toista ja kolmannessa kenties vielä jotain aivan muuta. Kuulostaako tutulta? Remonttiin ja rakentamiseen liittyvissä valinnoissa menee helposti pää pyörälle. Punaista lankaa ei aina löydy, tai sitten ote siitä pääsee lipsumaan. Tämä harmoninen koti on kuitenkin hyvä osoitus siitä, että hyvällä suunnittelulla yhtenäinen ilme voi jatkua vaikka läpi kodin.

Meillä oli ilo toimittaa Jutta Tannisen suunnitelmien pohjalta kiintokalusteet omakotitaloon, joka koki remontissa täydellisen muodonmuutoksen. Lopputuloksena on levollinen koti, jossa tyyli ei rönsyile tilasta toiseen. Savenharmaat kaapistot tervehtivät sisääntulijaa heti eteisessä, ja samat materiaalit toistuvat myös esimerkiksi keittiön ja ruokailutilan kiintokalusteissa.

Poikkeusta ei tee myöskään päämakuuhuone, jonka mittatilauskaapistossa katseet vangitsee kiinteä avo-osa. Hyllykkö tarjoaa paraatipaikan vaikkapa kauneimmille asusteille, joita olisi sääli säilyttää ovien takana piilossa.

Pääsisäänkäynnin yhteyteen toteutimme korkean komeron kaveriksi penkkimäisen ratkaisun, joka toimii laskutilana ja tarjoaa myös mahdollisuuden istahtaa pukemaan kenkiä. Mittatilausratkaisuillamme on helppo ottaa ilo irti kaikista käytettävissä olevista senttimetreistä. Koska sisääntulo antaa asunnosta sekä ensivaikutelman että viimeisen muistikuvan, eteistilojen suunnitelussa on järkevää huomioida yhtä lailla visuaalisuus kuin käytännöllisyys. Tässä talossa eteiskaaoksen hallitsemista helpottaa omalta osaltaan se, että arkieteinen löytyy kodinhoitohuoneen yhteydestä.

Kodin kaikissa kaapistoissa materiaalina on maalattu mdf ja sävynä Savi. Ovimalli on nimeltään Aura.

Kalusteratkaisuista vastasi Unique Homen osalta Maria.

Savenharmaa eteiskaapisto penkillä.