Skip to main content
ajankohtaista

Se onnistuneempi remontti

Remontti herättää aina tunteita, se on varmaa. Ihan kaikkia kaverien kauhutarinoita ei kuitenkaan kannata kuunnella. Kokosimme yhteen nipun neuvoja, jotka kaikkien remonttia suunnittelevien kannattaa laittaa korvan taakse.

  • Mieti etukäteen, mitä seikkoja arvostat. Tavoitellaanko lopputuloksessa parhainta mahdollista laatua, edullisinta hintaa, upeinta ulkonäköä vai hiljaisinta äänimaailmaa?
  •  Älä oleta, vaan kysy rohkeasti kaikista mahdollisista asioista, joita mieleesi pulpahtelee. Kalustemyyjä ja -asentaja eivät osaa lukea ajatuksiasi, vaikka he taitavia työssään ovatkin. Hölmö ei suinkaan ole se, joka kyselee vaan se, joka jättää varmistamatta itselleen olennaisia asioita.
  • Keittiökokonaisuus koostuu sadoista erillisistä komponenteista. Eri valmistajien ratkaisut eroavat jonkin verran toisistaan. Todennäköisesti sinun keittiösi poikkeaa mekanismien ja muiden detaljien osalta jonkin verran naapurisi keittiöstä, ellette ole asioineet samassa firmassa. Tämä ei tarkoita automaattisesti sitä, että jommankumman kalusteissa on jotain vikaa.
  • Kaikki koneet pitävät jonkinlaista ääntä. Jos olet herkkä hurinalle ja piipitykselle, kerro siitä reippaasti jo suunnitteluvaiheessa. Eri valmistajien kodinkoneissa ja niiden äänimaailmoissa on eroja. Myös esimerkiksi valoherkkyys kannattaa ottaa puheeksi ideointivaiheessa. Vaihtoehtoja kyllä riittää, kunhan osaa kertoa, mitä haluaa tai ei ainakaan halua.
  • Kannattaako pohjatöissä säästää? Ajatus saattaa houkutella, mutta totuus on, että pohjatöiden tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Remontin lopputulos on maksimissaan niin hyvä kuin pohja mahdollistaa.
  • Jos tilaat osan tarvikkeista ja remonttityöstä ulkopuolisilta, varaudu ottamaan itse aktiivinen rooli aikataulutuksesta. Mikäli tiedät jo etukäteen, ettet jaksa säätää, tilaa remonttiurakka kaikkine osatekijöineen yhdestä paikasta. Unique Home tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua juuri siksi, että sinä voisit säästää omia hermojasi. Asennus- ja remonttitiimimme osaa ennakoida esimerkiksi putki- tai sähkömiehen tarpeen, joten eri alojen ammattilaiset ovat paikalla juuri silloin kun heitä tarvitaan eikä odottelu aiheuta turhia viivästyksiä.
  • Tiedä, mitä ostat. Jos olet epävarma, pyydä selvitystä. Vain näin voidaan välttyä turhilta väärinkäsityksiltä.
  • Ammattilaiset osaavat kyllä asentaa kalusteesi. He kysyvät, jos kaipaavat sinulta tietoa, mutta arvostavat muuten työrauhaa. Ymmärrämme toki, että remontin keskellä tunteet ovat herkästi pinnassa ja asioihin tekee mieli puuttua. Luota kuitenkin tekijöihin, jotka kotiisi palkkaat. Jos et luota, älä palkkaa.
  • Pöly on valitettavasti olennainen osa remonttia eikä sille kukaan mitään mahda. Asentajamme korjaavat kyllä jälkensä, mutta siistijöitä he eivät ole. Jos et jaksa itse heilua rätin ja imurin kanssa ympäriinsä, voit tilata siivouksen erillispalveluna mahdollisimman hyvissä ajoin. Autamme toki myös tämän asian järjestämisessä, kunhan kerrot etukäteen, että haluat päästä putipuhtaisiin tiloihin.
  • Ei remonttia ilman jonkinlaista yllätystä. Rakenteista voi aina paljastua jotakin, mistä kenelläkään ei ollut tietoa etukäteen. Kaikesta kuitenkin selvitään, kun pidät mielen avoimena ratkaisuille.Sitähän sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Perään sopivat kaikki muutkin kliseiset neuvot, kuten maltti on valttia ja älä hutki vaan tutki. Rohkenemme väittää, että remontista on täysin mahdollista selviytyä voittajana. Jätä siis kauhutarinat sikseen ja valmistaudu koitokseen niin hyvin, että pääset jälkikäteen ärsyttämään remontin väsyttämiä tuttaviasi kehumalla, miten hienosti kaikki sujui. Näillä eväillä kohti onnistuneempaa remonttia! Annina Avoranta-Salminen