Skip to main content
ajankohtaista

Teräsrintamalla tapahtuu

Terästasot eivät ole mikään uusi keksintö, mutta ne ovat nyt ihan uudenlaisessa nosteessa. Kotimainen Stala nimittäin lanseerasi hiljattain kuvioidun teräsmalliston, vieläpä ihan ensimmäisenä maailmassa. Kahdeksan luontoaiheista StalaTex-kuosia suunnitteli muotoilija Harri Koskinen, joka tunnetaan myös Block-valaisimen ja K-tuolin isänä. Vaikka olisit aina pitänyt terästä turhan teollisuushenkisenä tai naarmuuntuvana materiaalina, saatat hyvinkin innostua StalaTexista. Kuvioinnit tekevät rst-pinnasta ensinnäkin lämpimän oloisen. Lisäksi ne häivyttävät onnistuneesti teräkselle ominaisia naarmuja ja sormenjälkiä.

Vierailimme hiihtolomaviikolla Lahdessa Stalan uusissa tiloissa. Pääsimme jopa tehtaan puolelle kurkistamaan StalaTexin tarkoin varjeltua valmistusprosessia. Ruostumaton teräs pintakuvioidaan ympäristöystävällisellä laserteknologialla ja valmistetaan työtasoiksi, tiskipöydiksi sekä välitilalevyiksi. Tiesittekö muuten, että vuonna 1972 perustettu Stala on perheyritys, aivan kuten Unique Homekin? Yrityksen nimi tulee kekseliäästi sanoista STAinless ja LAhti. Kyllä sitä on 70-luvullakin osattu keksiä kansainvälisille markkinoille sopivia nimiä! Kevättalven aurinko kurkki sisään ikkunoista ja leikitteli pinnoilla, kun ihailimme Showroomin puolella StalaTex-malliston tuotteita.
 

 
RST eli ruostumaton teräs on toki klassinen valinta myös ihan perinteisenä versiona. Materiaali on hygieeninen ja kestää hienosti sekä aikaa, kuumuutta että kulutusta. Joko olet tutustunut Pihkala-blogin Maijan uuteen Unique Home -keittiöön? Maija halusi kalustekokonaisuuteensa ripauksen teollisuushenkeä ja valitsi Stalan perinteinen Seitsikko-tiskipöydän.
 
 
StalaTex-mallisto on jo myynnissä, joten tuotteita voit tietenkin tilata meiltä Unique Homesta. Kuosit pitää mielestämme ehdottomasti nähdä livenä, mutta voit testailla niitä myös virtuaalisesti Stalan suunnitteluohjelmalla. Raatimme suosikiksi nousi Savi, jonka innoittajana on kuulemma toiminut halkeileva lehtikulta. Muillakin malliston kaveruksilla on Suomen luontoon sopivat nimet: Ruoto, Lehti, Viiva, Havu, Kenno, Jäälautta ja Tunturi. Palasimme Lahdesta Orikedolle mallipalat mukanamme, joten tervetuloa ihailemaan kuoseja myymäläämme!
 
 Annina Avoranta-Salminen