Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Aina valmis aamiaiskaappi

Mustarunkoinen pocket door -aamiaiskaappi mustassa keittiössä

Aamiaiskaappi on nyt monen keittiöremontoijan toivelistalla. Mistä ihmeestä on oikein kyse?

Avokeittiöt ovat tulleet jäädäkseen, ja samalla on syntynyt tarve tehdä keittiöistä helpommin siistinä pidettäviä ja ”vähemmän keittiöiden näköisiä”. Kalustesuunnittelun rooli on entistäkin tärkempi, kun esimerkiksi kodinkoneet integroidaan nyt tyypillisesti kalusteovien taakse. Vieraassa keittiössä et välttämättä ensivilkaisulla edes tajua, minkä oven takana piileksii tiskikone tai jääkaappi.

 

Pienkoneita kuten kahvinkeitintä ja leivänpaahdinta on perinteisesti totuttu säilytettämään esillä työtasolla, mutta nyt moni haluaa nekin piiloon. Syy voi olla pelkästään esteettinen, mutta usein myös laskutilan puute ajaa keksimään uusia ratkaisuja pienlaitteiden säilytykselle. Päivittäisessä käytössä olevien koneiden pitää kuitenkin olla näppärästi hyödynnettävissä, ja juuri tähän tarpeeseen vastaa aamiaiskaappi. Termillä ei viitata mihinkään yhteen tiettyyn kaappityyppiin, vaan toteutustapoja on useampia. Aamiaiskaapin ovet voivat esimerkiksi olla korkeita tai puolikorkeita ja liukua avautuessaan sivuille tai rungon sisään. Yhteisenä tekijänä kuitenkin on, että kalusteovien taakse kätkeytyy työtaso, sähköpistoke ja ideaalitilanteessa myös harkitusti säilytystilaa. Näin esimerkiksi blenderiä voi säilyttää aamiaiskaapissa, mutta kun tulee tarve surautella välipalajuomaa, kaikki oleellinen on oven takana helposti käytettävissä.

 

 

Asiakkaidemme luota otetut kuvat osoittavat, että aamiaiskaapit toteutetaan tyypillisesti puolikorkeina ja tasoon valitaan sama materiaali kuin muuallakin keittiössä. Rungon sisään taittuvat pocket door -ovet ovat käytössä näppärät, sillä ne eivät auki ollessaan estä pääsyä viereisiin kaappeihin. Myös mikroaaltouuni asennetaan usein aamiaiskaappiin, jos tilaa on tarpeeksi.  Aamiaiskaapissa voi keittää kahvia ja paahtaa leipää, kunhan laitteista nouseva höyry ja lämpö eivät pääse vahingoittamaan yläpuolelle sijoitettua hyllyä. Suosittelemme aina siirtämään laitteet käytössä tason etureunaan. Pimeässä Pohjolassa valoa on harvoin liikaa, joten valaistustakaan ei kannata täysin unohtaa. Aamiaiskaapin sisään sopivat mainiosti esimerkiksi liiketunnistimella toimivat led-valot, jotka aktivoituvat ovia avattaessa.

 

 

Pieniinkin neliöihin on usein mahdollista suunnitella oma aamiaisratkaisunsa, sillä Unique Homen valikoimissa mekanismeja on useampia. Liukuva aamiaistasomme sopii kulmakaappiin yhden kalusteoven taakse, ja se on ideaali pienlaitteiden säilytykseen ja käyttöön. Kun on aika keittää tai paahtaa, tarjotintaso liukuu pienellä tönäisyllä kaapista ulos. Laitteista nouseva lämpö ja höyry eivät tällöin pääse vahingoittamaan kaapin runkoa tai yläpuolelle sijoitettua hyllyä. Käytön jälkeen tason laitteineen saa taas tönäistyä helposti takaisin kaappiin piiloon. Unique Homen näppärää aamiaistasoa pääset testailemaan Orikedon myymälässämme. Samalla voit tutustua materiaalivaihtoehtoihin.

 

Millainen on sinun unelmasi aamiaiskaapista? Autamme mielellämme ideoimaan ja toteuttamaan juuri sinun keittiöösi sopivimman ratkaisun. Helpoimmalla selviät, kun tilaat aamiaiskaapillesi myös Unique Home –asennuksen.