Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Kesäassari katsasti Asuntomessut

Lokerikolta näyttävä, koko seinän kokoinen Unique Home -kaapisto, jonka ovissa on ponnahdusmekanismit.

Asuntomessut rakentuivat vuonna 2022 pitkästä Turun seudulle, ja meillä oli ilo osallistua niihin kalustetoimittajan roolissa. Suunnittelimme, valmistimme ja asensimme värikkäitä Unique Home -kaapistoja Koti Neulaseen (kohde 29). Toimitimme useampia kalustekokonaisuuksia myös Naantalin IsoKoskelon asuntoihin (kohteet 34-35). Messualue tuli siis tällä kertaa meille tavallista tutummaksi jo rakentamisvaiheessa. Itse messujen aikana kesäassarimme katsasti Lounatuulen kodit ”uusin silmin” ja teki havainnoistaan koosteen. Mitkä olivat teemat ja mitä näkyi erityisen paljon? Annetaan 14-vuotiaan kertoa.

seinärakenteeseen upotettu pyykkikone ja kuivausrumpu Unique Home -kodinhoitohuoneessa

”Vuoden 2022 Asuntomessut järjestettiin Naantalin Luonnonmaan saarella, Lounatuulen alueella. Myös Unique Home vieraili asuntomessualueella.

Lounatuuli on rakennettu asuinalueeksi, jonka suunnittelussa on otettu huomioon luonnon suojelu ja asukkaiden onnellisuus. Rakentaessa on koitettu aiheuttaa mahdollisimman vähän tuhoa luonnolle, minkä huomaa alueen pihoissa. Kalliota näkyy paljon pihoilla ja puita on koitettu jättää pystyyn mahdollisimman paljon. Luonnon kunnioitus onkin yksi asuntomessualueen teemoista. Myöskään lapsiperheitä ei ole suunniteltaessa unohdettu. Alueelta löytyy rivitalojen leikkipuisto sekä yksi isompi leikkipuisto.

Naantalin Asuntomessut 2022

Niin talojen sisustuksessa kuin ulkoasussa materiaalina on käytetty paljon vaaleaa ja tummaa puuta, jotka ovat tällä hetkellä suosittuja sisustaessa. Luonto on koitettu tuoda mukaan talojen sisustukseen, jotta ympäristön kauneus jatkuu sisälläkin. Paljon näkyviä värejä sisustuksessa ovat musta, vaaleat sävyt ja ruskea. Myös marmorikuvio on tällä hetkellä suosiossa. Marmorikuvioisia seiniä, lattialaattoja, lavuaareja ja tasoja onkin messualueen kodeissa runsaasti.

kivikomposiitista valmistettu allastaso
Naantalin Asuntomessujen tunnelmia 2022

Sisustustrendeissäkin on tapahtunut muutoksia. Puisia rimoituksia on käytetty niin väliseininä, seinäkoristeina kuin myös kaapinovina. Melkein jokaisessa asuntomessualueen kohteessa on lasiseinäinen suihku lattian tasolla, mikä vielä kymmenen vuotta sitten oli harvinaista. Lavuaareja löytyy nykyään kaikenvärisinä, minkä huomaa myös messualueen kodeissa. Luonnonvaloa halutaan sisään erityisen paljon, joten ikkunoita on runsaasti.

Skandinaavisen vaalea Unique Home -eteiskaapisto puunupeilla Naantalin Asuntomessujen kohteessa IsoKoskelo

Silmää miellyttävien väriyhdistelmien ja kalusteiden lisäksi taloissa on huomioitu erityisesti käytännöllisyys, asukkaiden mukavuus ja ekologisuus. Vaikka neliöitä ei kaikissa kodeissa kauheasti olekaan, tila on hyödynnetty monipuolisesti täyttämään asukkaiden tarpeet. Terasseista on tehty tilavia ajanviettopaikkoja perheille ja monista kohteista löytyy jopa poreallas. Säilytystilaa on saatu luotua pieniinkin koteihin paljon. Lämmitysmuotojen ekologisuus on myös otettu huomioon koteja rakentaessa.

Kokonaisuutena messualue oli positiivinen yllätys. Kaikki asukkaat oli alueen suunnittelussa ja toteutuksessa otettu huomioon, luontoa säilyttäen ja estetiikkaa unohtamatta. ”

Amelia Salminen

Lastenhuoneen sininen Unique Home -kaapisto Naantalin Asuntomessujen kohteessa Koti Neulanen