Montako asukasta kodissasi on? Kuinka monelle takille tarvitaan tilaa? Montako kenkäparia on aktiivisessa käytössä? Löytyykö kausivaatteille tilaa muualta kuin eteisen kaapeista? Mihin vieraiden takit laitetaan? Kun kaikki oleellinen huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, eteinen pysyy helpommin esittelykelpoisena.

Mikäli kamppailet toimimattomien eteisratkaisujen kanssa, et ole suinkaan ainoa. Etenkin lapsiperheessä homma menee aika usein niin, että heti kynnyksellä kompastuu kymmeneen kenkäpariin, eivätkä takitkaan välttämättä ole löytäneet tietään naulakkoon asti. Kaaoksen kesyttämisessä auttaa omalta osaltaan toimiva säilytysratkaisu, joka tarjoaa tilaa kaikkien perheenjäsenten ulkovaatteille ja asusteille. Suunnittelussa on syytä huomioida yksilölliset tarpeet, sillä esimerkiksi metrin mittainen lapsi ei ylety helposti ripustamaan ulkovaatteitaan samalle tasolle kuin aikuiset.

Tähän kotiin pääsee kulkemaan sisälle myös kodinhoitohuoneen kautta. Ratkaisu on lapsiperheessä varsin käytännöllinen ja auttaa pääsisäänkäyntiä pysymään siistimpänä. Myös eteistilat kalustettiin silti tietenkin palvelemaan arkea parhaalla mahdollisella tavalla. Käyttövaatteille toteutimme säilytysratkaisun tuulikaappiin. Peremmällä eteisaulassa säilytystila jatkuu koko huonekorkeuden hyödyntävänä kaapistona, jonka uumeniin mahtuu ulkovaatteiden lisäksi paljon muutakin.

CLT-talossa puupinnat ovat myös sisätiloissa näkyvässä roolissa. Kalustesuunnittelun yhteydessä Piia ja asukkaat miettivät siksi tarkoin värien vuoropuhelua. Alunperin mustaksi suunnitellusta keittiöstä tulikin lopulta vihreä. Eteiskomeroihin valittiin puolestaan valkoista. Vähäeleinen tyyli syntyi maalatuilla mdf-ovilla ja profiilivetimillä. Yläoviin asennettiin ponnahdusmekanismit.

Lapsiperheenkin eteinen voi olla esittelykelpoinen. Tähän kotiin kelpaa astua sisään!

Valkoinen eteiskaapisto jättää tilaa CLT-talon runsaille puupinnoille.