Tästä keittiöstä piti tulla remontin jälkeen musta, mutta alkuperäinen ajatus muuttui matkan varrella. Lopulta kaapistoihin valittu greige saneli myös kodin muuta sisustusta. 

Vaikka toiminnallisuutta ei sovi kalustesuunnittelussa koskaan unohtaa, onhan se ulkoasukin tietysti tärkeä. Tämän kodin sydämestä oli jo tulossa musta, mutta eipäs sitten tullutkaan. Lopulta kaapistoihin valittu NCS-väri 2004-y27r vaikutti myös kodin muihin sisustusvalintoihin. Asukkaille oli tärkeää, että eri tilat sopivat tyylillisesti yhteen. Toistuvuutta haettiin esimerkiksi sillä, että toteutimme työhuoneeseen kaapiston samalla NCS-sävyllä kuin keittiöön. Väri toistuu myös seinissä.

Vähäeleinen ilme keittiöön syntyy Mellanon vedinurallisilla Päätyripa-ovilla. Toimitimme kokonaisuuteen myös Siemensin kodinkoneet, jotka integroitiin kaapistoihin. Moderniin induktiotasoon yhdistyy höyrynpoisto, joten erilliselle liesituulettimelle ei tarvinnut varata paikkaa. Saarekkeen yllä roikkuvatkin nyt tunnelmaa luovat valaisimet.

Valmistimme tähän keittiöön myös leveän Unique Home -aamiaiskaapin pocket door -mekanismilla. Ovet työntyvät sivuilla rungon sisään taskuun, eivätkä näin ole tiellä muissa askareissa.

Kuvioidut työtasot on valmistettu Dektonista, joka kestää sekä kuumuutta että kovaa kulutusta. Keraaminen kivi on sikälikin huoleton valinta, että sen huokoisuus on lähellä nollaa, eikä pinta näin ollen värjäydy helposti. Asukkailta tasovalinta saa kiitosta myös armollisuudestaan, sillä kuviolliselta pinnalta ei joka leivänmuru pistä silmään. Dekton-kuosi on nimeltään Bergen XGloss, ja toteutimme siitä myös noston vesipisteen takana olevalle seinälle.

Greigesävyinen kalustekokonaisuus terästyy mustilla yksityiskohdilla. Subline-allas on Silgranit-komposiittia ja hana Tapwellin valikoimista.

Tämän kohteen kalustesuunnittelmista vastasi Mika.

Greige keittiö saa potkua tehostevärinä käytetystä mustasta.