Siitä ei pitänyt tulla mustavalkoinen, mutta tulipas sittenkin! Kastelli Kuori -kodin sydämenä toimii nyt harkittu keittiökokonaisuus, joka sulautuu taustaseinään ja sopii yhteen perheelle tärkeän vanhan ruokapöydän kanssa.

Juulia ja Emil olivat jo päättäneet uuden talonsa kalusteista, kun he saivat ikäviä uutisia. Toimintansa lopettaneen kalustevalmistajan tilalle oli pikaisesti löydettävä uusi, ja timpuri vinkkasi Unique Homesta. Yhden ja saman viikon aikana Juulia kävi neljässä muussakin keittiöliikkeessä, mutta valinta oli lopulta selvä.

Kodin keskipisteenä komeilee nyt mustaa, valkoista ja puuta yhdistelevä Unique Home -keittiö. Juulia kertoo hiukan yllättyneensä siitä, että he päätyivät juuri näihin väreihin, sillä musta ja valkoinen eivät olleet alunperin suunnitelmissa. Kodista toiseen mukana seurannut, isän valmistama ruokapöytä saneli kuitenkin omalta osaltaan sisustusta. Hyvältä ajatukselta tuntui myös se, että valkoisina kaapistot eivät pomppaa esiin taustaseinältä, vaan luovat avokeittiöön levollisen tunnelman.

Saarekkeeseen asukkaat valitsivat eläväistä Fino Hiilipuu -mikrolaminaattia. Ruokailutilan puolella mitoitimme ovet lattiaan asti, jolloin sokkeli jää piiloon. Pieni mutta tärkeä tyyliseikka! Saarekkeen ääressä kokkaillaan Siemensin kätevällä keittotasolla, johon on integroitu liesituuletin. Yläpuoli vapautui näin tyylikkäille riippuvalaisimille.

Valkoisella kaapistoseinällä ovimalli on Vivo ja himmeäpintainen sävy kylmä valkoinen. Keittiön työtasot ovat helppohoitoista, luonnollisen tammen sävyistä Ecolam-laminaattia. Tumma Silgranit-komposiittiallas puolestaan on Blancon.

Oleellinen osa keittiötä on tilava aamiaiskaappi, jota pidetään tässä kodissa kuulemma pääsääntöisesti auki. Pocket door -mekanismi oli siksi oiva valinta. Täyskorkeat ovet työntyvät sivuilla rungon sisään taskuun, eivätkä ole näin tiellä arjen askareissa. Sisälaatikot tuovat reilusti käytännöllistä säilytystilaa aamiaiskaappiin, ja niillä on maksimoitu tilankäyttöä myös muissa vetolaatikoissa.

Juulia ja Emil kertovat, että rakentaminen korona-aikana oli monin tavoin haastavaa. Esimerkiksi kodinkoneiden saatavuus oli heikkoa ja toimitusajat pitkiä. Jo valituttuja malleja piti vaihtaa lennosta sellaisiin, joita sai nopeammin. Kalustukseen integroitu tiskikone tuotti lopulta hauskan yllätyksen, sillä se avautuu ovea koskettamalla. Vetimen olisi siis voinut hyvin jättää asentamatta.

Keittiökokonaisuuden suunnittelusta vastasi myyntipäällikkömme Mika ja asennustöistä huolehtivat asiakkaat itse. Tutustu myös tämän kodin suloisiin lastenhuoneisiin ja kapean tilan wc-kalustukseen!

Juulian rakentamis- ja sisustusaiheisen tilin löydät Instagramista nimellä @saaristonkuoressa

Juulia ja Emil valitsivat kotinsa kalustetoimittajaksi Unique Homen.