Kissa vieköön mikä keittiö! Lapsiperheen uudessa hirsitalokodissa vallitsee harmoninen tunnelma. Meillä oli ilo valmistaa kiintokalusteet kaikkiin tiloihin. Keittiö sai pehmeän ilmeen beigesävyisillä kaapistoilla. 

Hirsitalossa puiset seinäpinnat ovat näkyvässä roolissa myös sisätiloissa. Niitä ei keittiössäkään haluttu turhaan peittää, mikä määritteli osaltaan kaapistojen sijoittelua. Hyvällä suunnittelulla ja runkoleveyksien muokkauksella kaikki toivottu saatiin mahtumaan kalustekokonaisuuteen.

Keittiön väri oli asukkaille alusta asti selvä, vaikka monen muun tilan kalustesuunnitelmat muuttuivat matkan varrella. Vaihtoehtojen määrä Unique Home -myymälässä tuntui pökerryttävältä, mutta kalustesuunnittelusta vastannut myyntipäällikkömme Mika saa kiitosta siitä, että osasi johdatella asiakkaita sopivaan suuntaan. Kaapistoihin valittiin maalattua MDF:ää pehmeän beigessä Kashmir-sävyssä. Suurin osa kalusteovista on Mellanon sileää Simple-mallia, mutta keittiön puolella niemekettä ovena on vedinurallinen Päätyripa. Helatukun messinkivetimet ovat Tube-mallia. Yläkomerot sekä olohuoneen puoli niemekkeestä jätettiin ilman vedintä ja varusteltiin sen sijaan ponnahdussaranoin.

Sävyn lisäksi toinen selvä toive keittiöön oli aamiaiskaappi. Koska korkealle komeroseinälle piti saada mahtumaan paljon toimintoja, Mika ehdotti aamiaiskaapin kaventamista. Alkunperin runkoleveyden oli tarkoitus olla 120 cm, mutta suunnitelmasta nipistettiin 20 cm. Kulmaan sijoitetulla, taiteovellisella WingLine-aamiaiskaapilla on nyt leveyttä metrin verran. Näin keittiöön jäi tilaa myös korkealle, kapealle kuiva-ainekaapille.

Niemekkeen ääressä kokataan modernilla keittotasolla, johon on integroitu liesituuletin. Samalla kokki voi seurustella olohuoneen puolella istuvien kanssa. Kun liesituuletin yhdistyy induktiotasoon, kattotila vapautui kauniille riippuvalaisimille, jotka sopivat yhteen messinkisten vetimien kanssa.

Nuovo Corson keraamiset työtasot keittiöön työsti Liidukivi. Vaaleapohjainen kuosi on nimeltään Bianco Laguna. Tumma keittiöallas on Silgranit-komposiittia ja asennettu tasoon altapäin. Kalustukseen integroidut kodinkoneet tekevät avokeittiöstä levollisen kokonaisuuden, jota kelpaa katsella oleskelutilasta päin. Myös perheen kahden kissan ruokailupiste jää piiloon ja omaan rauhaansa niemekkeen taakse,

Tässä kohteessa kalusteasennuksista huolehti asukas itse. Tutustu myös lastenhuoneen kaapistoon sekä wc-tilan allaskalusteeseen!

Kuvat meille otti Jere Satamo / Rabbit Visuals.

Uuden hirsitalokodinsa keittiökaapistoihin asukkaat valitsivat sävyksi pehmeän beigen kashmirin. Keraamiset kivitasot ovat vaaleasävyiset.