Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Yksityiskohdat viimeistelevät tyylin

helatukku messinkivedin

Taitavat pukeutujat tunnistaa usein asusteiden käytöstä ja sävyjen yhdistelystä. Myös onnistuneissa kalustekokonaisuuksissa yksityiskohdat ovat tärkeässä roolissa. Katseet siis hanoihin, altaisiin ja vetimiin!

Suut messingille

Hanat ovat nykyään kaikkea muuta kuin tylsiä.  Muotojen lisäksi niissä leikitellään erilaisilla pintakäsittelyillä. Teräs ja kromi ovat ne kenties perinteisimmät ja aikaa kestävimmät valinnat, mutta viime vuosina hanoissa on nähty paljon esimerkiksi kuparia, messinkiä, mattamustaa ja pronssia. Valitse oma suosikkisi vesipisteelle joko ominaisuuksien tai designin perusteella!

Myymälämme vihreään mallikeittiöön valitsimme yksityiskohdat sävy sävyyn. Messinkinen hana ja allas ovat molemmat Tapwellin mallistosta ja vetimet Helatukun.

Alta-asennettu Tapwell-messinkiallas ja Tapwell-messinkihana, Louhis Stones kvartsitaso ja Woodio Wall -välitilalevy muodostavat viehättävän parin Unique Home -keittiössä.

Allasasialla

Koripohjaventtiiliä myöten kuparia? Sekin on nyt mahdollista, sillä keittiön ja kodinhoitotilojen altaissa perinteinen teräs on saanut haastajan komposiittimateriaaleista sekä eri metalliväreistä. Upotusvaihtoehdot tuovat vielä lisää vaihtoehtoja tason ja altaan yhdistämiseen. Omat käyttötottumuksesi sanelevat, kaipaatko vesipisteellesi yhtä isoa, kahta pienempää tai vaikka laskutasollista allasta.

Patinoituva Tapwell-kuparihana ulosvedettävällä juoksuputkella ja saippua-annostelija samassa värissä.

Persoonallista ilmettä on tarjolla myös wc-tilojen puolelle. Woodio valmistaa käsienpesualtaita vedenkestävästä puukomposiitista. Tämä suomalainen materiaali-innovaatio on voittanut lukuisia palkintoja, ja siitä valmistetaan nykyään myös esimerkiksi sisustuspaneeleita ja wc-istuimia. Mallituotteisiin pääset tutustumaan myymälässämme. Siellä yhdistimme Woodio-altaaseen Tapwellin pronssinruskean Arm-hanan, johon kuuluu myös käsisuihku.

Mallialtaana myymälässämme on Woodio Soft60 sävyssä natural.

Myymälämme asiakas-wc sai puolestaan hiljattain modernin, tasoon sulautuvan Slope-altaan. Tervastason valmistama allastaso on materiaaliltaan HI-MACS -komposiittikiveä, ja voit tilata sen meiltä juuri kotiisi sopivin mitoin. Slope on paitsi minimalistin, myös siivousintoilijan unelma, sillä saumaton kokonaisuus ei pääse keräämään likaa. Herkullisia sävyvaihtoehtoja on kymmeniä, joten HI-MACS tarjoaa mahdollisuuden sekä hillittyyn ilmeeseen että rohkeaan revittelyyn. Tervetuloa myymäläämme testaamaan käsienpesua ja tutustumaan herkullisiin kuoseihin!

HI-MACS -komposiitti on materiaalina erityisen hygieeninen ja kestävä. Siksi se on yleinen julkitiloissa, mutta sopii myös yksityiskoteihin. Virtaviivainen Slope-allastaso valmistetaan mittojen mukaan HI-MACS -komposiitista. Esimerkkitoteutuksen löydät Unique Home -myymälästä.

Pieni valinta, iso vaikutus

Yksi haluaa saada kunnolla kahvasta kiinni, toinen antaa enemmän painoarvoa visuaalisuudelle. Onneksi vetimissä löytyy jokaiselle jotakin. Mikäli valinta tuottaa vaikeuksia, yhdistele keittiössäsi ajankohtaisesti kahta eri mallia. Valitse vaikka nuppia yläoviin ja lankavedintä alaoviin, kuten Piia teki keittiössään.

Eri vedinmallien yhdistely tekee kalustekokonaisuudesta kiinnostavan. Tässä keittiössä yläkaapistoissa on mustat nupit ja alakaapistoissa lankamalliset vetimet.

Pieneltä tuntuvilla valinnoilla on usein iso vaikutus kokonaisuuteen, mistä vetimet ovat hyvä esimerkki. Mitään yhtä ja oikeaa sääntöä ei ole olemassa. Leikkisä ilme syntyy esimerkiksi vuorottelemalla pysty- ja vaakasuuntaista kiinnitystä tai yhdistämällä kalustukseen samaa nuppia kahdessa eri koossa. Minimalisti jättää vetimet kenties kokonaan pois ja valitsee kaapinoviinsa pomppusaranat. Vanhan talon henkeä puolestaan kunnioittavat vaikkapa puiset vetimet, joita on tarjolla monessa eri mallissa. Joskus pelkkä vetimien päivitys riittää uudistamaan koko kalustuksen ilmeen. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun valitset uuteen keittiöösi niitä ensimmäisiä vetimiä. Yleisimpiin reikäväleihin, kuten 96 mm, on helppo löytää vaihtoehtoja myöhemminkin.

Keittiöissä nähdään nyt värejä. Pelkästään vakiosävyjen valikoimista löytyy vaihtoehtoja pionista opaalinvihreään. Sävytyslisämaksulla voit valita kaapistoihisi minkä tahansa sävyn Tikkurilan sisämaalikartastosta.

Valitse tunteella!

Kun kalustat itseäsi varten, anna oman makusi näkyä rohkeasti. Se, mikä näyttää hyvältä sisustuslehdissä tai kaverin kotona, ei välttämättä ole juuri sinua varten. Siksi herättelemme suunnittelutapaamisissa esiin omaa makuasi. Uskomme, että lopputulos miellyttää arjessa eniten, kun valinnoissasi on järjen lisäksi mukana myös tunnetta. Unique Home -Unique You!

Omaan tyyliin sopivat vetimet laajasta vedeinvalikoimasta
Keltainen kalusteovi ja vetimenä puunuppi