Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Keittiöremontin hinta

Sammaleenvihreä Unique Home -keittiö CLT-talossa. Takaseinän kaapistoissa on käytetty kahta eri runkosyvyyttä, jolloin vesipiste jää syvennykseen.

Harva meistä uusii keittiökalustusta hetken mielijohteesta. Koska satsaus on suuri, hintakysymys nousee huulille yleensä samaan aikaan remonttiajatuksen kanssa. Mikä siis on kotimaisen keittiön hinta? Kysymykseen on mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta. Raotamme tässä kuitenkin hiukan sitä, mikä kaikki vaikuttaa kustannusten muodostumiseen.

Remontin laajuus

Keittiötä voi uudistaa isommin tai pienemmin. Siihen voi käyttää rahaa tosi paljon tai huomattavasti vähemmän. Kaikki riippuu valinnoistasi, joiden tekemisessä autamme parhaamme mukaan. Tavoitteenamme ei ole saada sinua köyhtymään mahdollisimman paljon vaan suunnitella ja toteuttaa paras mahdollinen lopputulos budjettiisi sopivasti ja kotisi kokoisesti.

  • Parilla tai muutamalla tonnilla päivität keittiösi ilmettä vaihtamalla näkyviä osia, kuten työtason, hanan ja kalusteovet. Hinta riippuu uudistuksen laajuudesta ja valituista materiaaleista. Pelkkä vetimien vaihtaminen ei kevennä lompakkoa kuin kenties pari sataa euroa, mutta saatat yllättyä, miten suuri vaikutus pienilläkin muutoksilla on tilan kokonaisilmeeseen.
  • Perustason keittiöremontti tarkoittaa yleensä kaapistojen, työtasojen, hanan, altaan, välitilan ja kodinkoneiden uusimista. Keittiö pysyy kuitenkin samassa tilassa kuin aiemminkin. Ilman asennustyötä budjetiksi riittää n. 5000-10000€, mutta isompi keittiö, laadukkaammat materiaalit ja asennuspalvelu nostavat hintaa.
  • Kokonaisvaltaisessa keittiöremontissa kannattaa varautua viisinumeroiseen hintalappuun. Tällöin saattaa väliseiniä kaatua, vesipiste vaihtaa paikkaa tai koko keittiö rakentua eri tilaan kuin aiemmin. Tyypillistä on myös uudistaa esimerkiksi seinä- ja lattiapinnat samalla kun kalusteet vaihtuvat.

Kokeneet kalustemyyjämme osaavat antaa arvioita keittiöremontin hinnasta. Totuus kuitenkin on, että saman tilan kalusteet voivat perusmateriaaleilla maksaa neljä tonnia ja luksusvalinnoilla neljätoista tonnia. Sinä päätät, millaisella budjetilla lähdemme uudistusta ideoimaan.

Woodio Wall - sisustuspaneeli sopii käytettäväksi myös keittiön välitilassa. Puukomposiitti on materiaalina vedenkestävää, joten roiskeita ei tarvitse murehtia.

Kuka hoitaa asennuksen?

Keittiöremonttiin liittyy vanhojen kalusteiden purkua, uusien asennusta sekä sähkö- ja lvi-töitä. Näistä purkaminen on se osuus, jossa ei vaadita välttämättä ammattitaitoa. Voit siis säästää hoitamalla sen itse. Mikäli aiot myös asentaa kalusteesi, suosittelemme selvittämään, missä muodossa myyjäyritys ne sinulle luovuttaa, sillä alalla on erilaisia käytäntöjä. Meiltä noudat kalusteesi asennusvalmiina, sillä kokoamme keittiörungot ja -laatikot puolestasi omassa tuotannossamme. Oma asennuspalvelumme huolehtii myös tarvittavien sähkö- ja putkitöiden hankinnasta ja aikataulutuksesta.

Kannattaako asennuspalvelusta sitten maksaa? Työn osuus keittiöremontin kokonaishinnasta saattaa olla 30 %, joten moni näkee tässä kohtaa ymmärrettävästi säästämisen mahdollisuuden. Suosittelemme silti harkitsemaan kaksi kertaa, ellei sinulla ole kalusteasennuksesta aiempaa kokemusta, sillä työssä pitää hallita aika monta muutakin asiaa kuin ristimitta. Itse tehden saatat säästää rahaa, mutta et aikaa etkä luultavasti myöskään hermojasi. Asennuspalvelun kannattaa tilata aina samasta yrityksestä kuin kalusteetkin, sillä eri keittiövalmistajien ratkaisuissa on eroja.

Tiesithän, että rempparahan ei tarvitse löytyä valmiina takataskustasi? Sekä uusille kalusteillesi että asennustyölle voit hakea Unique Home -rahoitusta valitsemallasi takaisinmaksuajalla. Muista myös, että ammattilaisen työstä voit saada kotitalousvähennyksen!

Unique Home -asennuspalvelu keittiökaapistoja asentamassa.

Arvokkaat mekanismit

Kuluttajan näkökulmasta saattaa tuntua huijaukselta, että kahdella ulkoisesti lähes identtisellä keittiöllä on eri hinta. Yksi selitys tähän löytyy kaappien sisäpuolelta, tarkemmin sanottuna mekanismeista. Pihistäjä tyytyy perustoimintoihin, kun taas luksusta arvostava panostaa esimerkiksi sähköisesti avautuviin oviin. Lisähintaa keittiölle tuovat monet katseilta piilossa olevat yksityiskohdat, kuten lasiset laatikonsivut, ponnahdusmekanismilla varustetut saranat tai piilokulmakaapin Le Mans -mekanismi. Kun puntarissa ovat toisaalta kokonaisuuden hinta ja toisaalta arjen käyttömukavuus, pieneltä tuntuvilla valinnoilla voi olla varsin suuri merkitys. Hyllykaapit esimerkiksi ovat edullisempia kuin vetolaatikot, mutta jälkimmäiset tuovat koko sisällön helposti esiin, eikä mikään pääse hautautumaan kaapin perukoille. Suosittu aamiaiskaappimme puolestaan on toteutettavissa useilla eri mekanismeilla, joiden hinnoissa on huomattavia eroja.

WingLine-mekanismilla aamiaiskaapin sisällön saa esiin yhdellä kädenliikkeellä. Taitemekanismia on saatavilla molemmilla kätisyyksillä. Tässä mustassa keittiössä ovet avautuvat nippuun vasemmalle.

Sama ilme eri materiaaleilla

Kalustuksen hintaan vaikuttavat merkittävästi myös käytetyt materiaalit. Kivitason metrihinta on helposti 3-5 kertaa kalliimpi kuin kivipintaa jäljittelevän laminaatin. Kalusteoviakin on tarjolla monelle eri budjetille. Sileä ”perusovi” on melamiinista valmistettuna hyvinkin edullinen, maalattuna jo hintavampi ja puuviiluisena vielä arvokkaampi. Kaikilla vaihtoehdoilla pystyt luomaan keittiöösi miltei saman yleisilmeen, mutta lähempi tarkastelu tuo toki materiaalien erot esiin.

Vanhan puuhella ja kuparihuuva toimivat osana uutta keittiökokonaisuutta. Maalattujen kalusteovien sävynä on Tikkurila Pro Grey 1903. Kiinteä avo-osa on mitoitettu yläkaapistojen runkoleveyden mukaiseksi ja istutettu osaksi kokonaisuutta,

Kodinkoneet

Kodinkoneilla on tärkeä rooli toimivassa keittiössä. Ne muodostavat hankintavaiheessa myös merkittävän osan kokonaiskustannuksista. Kuten monessa muussakin valinnassa, myös kodinkoneissa voit pihistää tai panostaa. Edustamme esimerkiksi Mieleä, Siemensiä ja Gramia. Kannattaa huomioida, että samalla kodinkonemerkilläkin on usein valikoimissaan sekä edullisempia perusmalleja että edistyksellisillä ominaisuuksillaan hifisteleviä laitteita.

70-luvun kodin sinisen ja ruskean sävyinen Unique Home -keittiö ja keittotasoon integroitu liesituuletin.

Pyydä tarjousta!

Meiltä tiedustellaan usein, miksi emme pidä hinnastoa esillä nettisivuillamme. Tähän kysymykseen on helppo vastata. Poikkeuksellisen laaja valikoimamme koostuu sekä oman tuotantomme valmistamista kalusteista että monien eri yhteistyökumppaniemme tuotteista. Pelkästään kalusteovista tarjoamme satoja eri vaihtoehtoja, ja valikoimamme elää jatkuvasti. Lisäksi oma tuotantomme mahdollistaa suunnittelullisen mittavapauden, joten Unique Home -keittiöt eivät koostu pelkistä vakiomittaisista moduuleista. Myyjämme mitoittavat kalustekokonaisuuden juuri sinun tilaasi varten, joten toimimme hieman eri periaatteella kuin valmiskeittiöfirmat. Yksittäisen oven tai helan hinta ei siksi kerro asiakkaalle kovinkaan paljoa.

Hintakysymykseen saat parhaiten vastauksen pyytämällä meiltä tarjouksen kotisi kokoiselle sekä makusi mukaiselle kalusteratkaisulle. Varaa suunniteluaika myymäläämme ja ota tapaamiseen mukaan keittiösi pohjapiirros tai suuntaa antavat mitat. Kuvagalleriastamme näet, millaisia kokonaisuuksia olemme toteuttaneet muille asiakkaillemme. Kerro meille toiveesi ja budjettisi, me huolehdimme lopusta! Unique Home -kalusteesi valmistuvat suomalaisella työllä Suomen Turussa.

Auringonkeltainen, turkulainen Unique Home -keittiö on toiminnoiltaan moderni, mutta sen osana säilytettiin vanhaa komerorakennetta.
pienen turkulaisasunnon vihreä mittatilauskeittiö puukuvioiduilla laminaattitasoilla